Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου

Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με Φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου και θέμα συζήτησης τη συνεργασία και την εξεύρεση λύσεων ανάπτυξης της περιοχής μας, πραγματοποίησε σημαντική συνάντηση με την Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, και τη Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΤΑΔ. Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η πολυεπίπεδη συνεργασία για την αποτελεσματική και σταθερή παρέμβαση στα ζητήματα του Καϊάφα και του Παραλιακού Μετώπου.

 

 

Ο Δήμαρχος θεωρεί την ΕΤΑΔ, όχι απλά σημαντική, αλλά στρατηγική σύμμαχο ανάπτυξης και ζήτησε να υπάρξει μια σταθερή σχέση, η οποία θα οδηγήσει την περιοχή σε αναπτυξιακή πορεία. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία αναφορικά με την επικαιροποίηση και την περαιτέρω ισχυροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της ΕΤΑΔ. Επίσης, να υποστηριχθεί μέσω ΟΧΕ η ολοκλήρωση των ημιτελών εργασιών της Α Φάσης του έργου που αφορά στην αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του δικτύου υποδομών της περιοχής της Λίμνης Καϊάφα και να υπάρχει μια άμεση επικοινωνία για την αντιμετώπιση κρίσιμων λειτουργικών θεμάτων της Λίμνης.

 

 

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, για την ξεκάθαρη διάθεσή της να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια κοινής αντίληψης και συντονισμού. Η περιοχή μας έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία μόνο μέσα από κοινές δράσεις και στόχους θα πετύχει. Σε αυτό το πλαίσιο με την κα Χατζηγεωργίου και τους συνεργάτες της, συμφωνήσαμε την άμεση επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της ΕΤΑΔ και την κοινή μας πρόθεση και προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η Α’ φάση των εργασιών του έργου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Καϊάφα, κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων ΟΧΕ. Το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή χρειάζεται, όχι μόνο αναθεώρηση, αλλά συνεργασία, κοινές δράσεις και προτάσεις των φορέων, ώστε να πετύχουμε την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης και της προστασίας της περιοχής».

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...