Αλέξης Γκόλφης: Πέθανε ξεχασμένος & δεν τον αναζήτησε κανείς-Η τραγική ιστορία του τηλεοπτικού Ιησού

Ο Αλέξης Γκόλφης ενσάρκωσε τον Ιησού Χριστού στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» που έκανε τεράστια επιτυχία. Ο ηθοποιός είχε ένα τέλος που δεν του άξιζε. Ένα τέλος που, πιθανότατα, δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο αλλά από την αρχή δεν πίστευε στην «κατάρα των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τον Ιησού». Ο Αλέξανδρος Γκολφινόπουλος όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1948. Στην αρχή της ζωής του ξεκίνησε να λατρεύει τον αθλητισμό και ήθελε να γίνει πρωταθλητής. Αυτό ήταν το όνειρό του από μικρός.

 

 

Έπαιξε διάφορα αθλήματα αλλά σε αυτό που ξεχώρισε ήταν η επιτραπέζια αντισφαίριση όπου διακρίθηκε για το ταλέντο του. Το ζήτημα, ωστόσο, ήταν πως γρήγορα και ο ίδιος αντιλήφθηκε πως στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960 δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες ελπίδες πως θα έχεις μια καλή ζωή παίζοντας Πινγκ – Πονγκ. Στη συνέχεια στράφηκε προς την υποκριτική και έκανε τα πρώτα του βήματα συμμετέχοντας στο Θίασο Χατζίσκου και αναλαμβάνοντας μικρούς ρόλους σε θεατρικά έργα. Στα 25 του θα κάνει και τις πρώτες του εμφανίσεις στον κινηματογράφο.

 

 

Θα παίξει μικρούς ρόλους σε διάφορες ταινίες με πιο γνωστές αυτές δίπλα στον Θανάση Βέγγο που τότε χάριζε το γέλιο ως ο φαλακρός πράκτωρ Θου Βου! Το 1973 κάνει και τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση καθώς συμμετέχει στη σειρά «Επικίνδυνα βήματα» που μετέδιδε η ΥΕΝΕΔ. Ο νεαρός ηθοποιός, ανάμεσα στους μικρούς ρόλους που αναλαμβάνει, «κρατάει» και δυο στις ταινίες «Ομφαλός» και «Συνωμοσία στη Μεσόγειο» (αμφότερες το 1975) του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται να ποντάρει στο αγγελικό πρόσωπο του Γκόλφη.

 

 

 

 

Το 1975 ο Βασίλης Γεωργιάδης αποφασίζει να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το αριστούργημα του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Λυκόβρυση το 1921. Οι κάτοικοι του είχαν ένα παλιό έθιμο, κάθε επτά χρόνια έκαναν την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού και έπρεπε να διαλέξουν μερικούς από τους άνδρες του χωριού που θα υποδύονταν κατά βάση τους Αποστόλους και έναν που θα υποδυόταν τον Ιησού Χριστό.

 

 

Οι δημογέροντες του χωριού ήταν αυτοί που αποφάσιζαν την κατανομή των ρόλων. Εκείνη τη χρονιά έδωσαν τον ρόλο του Ιησού στον Μανωλιό, τον πιο αγνό κάτοικο της Λυκόβρυσης, έναν νεαρό, όμορφο άντρα, που είναι βοσκός στη δούλεψη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, του άρχοντα Πατριαρχέα. Ο Μανωλιός θα βιώσει βαθιά μέσα του τα Πάθη και τη Σταύρωση του Ιησού και με αυτό σαν αφορμή θα περάσει μέσα από μια επώδυνη διαδικασία συνειδησιακής επιφοίτησης η οποία, ωστόσο, θα έχει τραγική κατάληξη. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 29 Μαΐου 1975 και το τελευταίο στις 11 Ιουνίου 1976. Ήταν συνολικά 50 επεισόδια των 45 λεπτών που στην κυριολεξία καθήλωσαν μπροστά στις μικρές οθόνες τους Έλληνες τηλεθεατές.

 

 

 

 

Η τραγική ιστορία:

 

 

O Αλέξης Γκόλφης πάλεψε με τους εθισμούς του ενώ τα τελευταία χρόνια έμεινε άστεγος και έψαχνε στα σκουπίδια για να βρει κάτι να φάει. Ξεχασμένος απ’ όλους έζησε τα τελευταία του χρόνια σε ένα ερειπωμένο σπίτι στα Πατήσια στο οποίο είχε κάνει κατάληψη. «Ούτε από τα σκουπίδια τρώω ούτε στα παγκάκια κοιμάμαι. Ζω αξιοπρεπώς, αλλά πολύ δύσκολα. Με 1.000 ευρώ τον χρόνο που μου έδωσε ως επίδομα το Υπουργείο Πολιτισμού, έχω κάνει κατάληψη σε ένα παλιό σπίτι, τρώω από το συσσίτιο του Αγίου Λουκά. Δεν πιστεύω στην κατάρα των ηθοποιών που έπαιξαν τον Χριστό. Τα λεφτά δεν τα υπολόγισα ποτέ, τα είχα όταν άνοιξα τα δύο μπαρ στο Κολωνάκι. Μετά τα έχασα όλα. Ίσως, να με βοηθήσει ο Θεός, που τον πλησίασα στο σίριαλ, να στηριχτώ ξανά στα πόδια μου», είχε πει το 2006 σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Espresso».

 

 

Την επόμενη χρόνια, στις 3 Αυγούστου 2007 ο Αλέξης Γκόλφης βρέθηκε ημιλιπόθυμος στην Πλατεία Κολιάτσου και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δυο ημέρες αργότερα πέθανε και μάλιστα κατέληξε στα αζήτητα του νεκροτομείο αφού κανείς δεν αναγνώρισε τον άνθρωπο που κάποτε ήταν ο απόλυτος σταρ της τηλεόρασης.

 

 

www.gossip-tv.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Ήλιδας βράβευσε τους 17 μαθητές του 3 ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία μικρού μήκους τους διακρίθηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία τους διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...