Ομάδα με μέταλλο και ψυχή «πρωταθλητή» οι Έφηβοι του Κόροιβου Αμαλιάδας

Μια ακόμη τεράστια νίκη σημείωσαν οι έφηβοι της Ακαδημία Μπάσκετ Κόροιβος Αμαλιάδας οι οποίοι χθες βράδυ πέρασαν νικηφόρα – για δεύτερη φορά φέτος – από το Promitheas Park μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι (82-84, κ.α 68-68), για την τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΚΑΗ. Ωστόσο, παρότι η ομάδα μας ήταν αυτή που κέρδισε τρεις φορές φέτος τους εφήβους της Promitheas Patras BC Academy (τις δυο φορές μάλιστα μέσα στην έδρα τους), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο λόγω της διαφοράς πόντων που είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι στην Αμαλιάδα (65-88). Έτσι καταλαμβάνει τη 2η θέση, χάνοντας τον τίτλο στην διαφορά πόντων, όπως αντίστοιχα έγινε και την περσινή σεζόν με το Παιδικό. Χωρίς βασικά στελέχη του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας λόγω τραυματισμών (Κινινής, Μουζάκης), με τον κόουτς Λεβεντούρη να μαθαίνει για την εξέλιξη του ματς κλινήρης στο σπίτι του, η ομάδα αυτή απέδειξε ότι έχει μέταλλο και αυτοπεποίθηση.

 

 

Ο κόουτς Κουκουζέλης έστησε μαεστρικά την ομάδα στο παρκέ, η οποία με ηρεμία, ομοιογένεια, άψογη αμυντική λειτουργία και επιθετικό οίστρο απέδειξε στο παρκέ ότι άξιζε τον φετινό τίτλο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και το Α’ δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους προηγούμενους με 19-18. Στο Β’ δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με ένα γρήγορο 6-0 άνοιξαν την διαφορά στο 25-18. Όμως οι παίκτες του Σάκη Κουκουζέλη αντέδρασαν γρήγορα και έκλεισαν το ημίχρονο στο -4 (37-33). Στο Γ΄ δεκάλεπτο οι έφηβοι του Κόροιβου χάρις στην εκπληκτική τους άμυνα, χωρίς να φορτωθούν φάουλ, ξεκίνησαν την αντεπίθεση και μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (52-50).

 

 

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 2 έως 5 πόντους, όμως οι Πατρινοί ανέκαμψαν, ισοφάρισαν και το ματς έμεινε ισόπαλο στα δύο τελευταία λεπτά (68-68) για να οδηγηθεί στο έξτρα 5λεπτο της παράτασης. Εκεί τα τρομερά παιδιά του Κόροιβου βγάζοντας πολλά αποθέματα ψυχής στο παρκέ έπαιξαν με καθαρό μυαλό, ήταν εύστοχοι από γραμμή των ελευθέρων βολών, έλεγξαν τα ριμπάουντ και κατάφεραν να πάνε τη διαφορά στο +5 (71-76) με τους Προμηθείς να μην καταφέρνουν να γυρίσουν και πάλι το ματς (τελικό 82-84).

 

 

Στο τέλος όλοι μαζί πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη νίκη, μαζί με το κόσμο που είχε έρθει από την Αμαλιάδα να τους υποστηρίξει για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Προμηθέα για την κατάκτηση του τίτλου και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια. Το τελευταίο ματς της χρονιάς με το Glafkos Esperos Patras BC Academy στο κλειστό της ΄Ηλιδας θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Αξίζει όλοι να βρεθούμε κοντά στα παιδιά και τους προπονητές να τους χειροκροτήσουμε για την εκπληκτική φετινή τους σεζόν στην οποία μετρούν 23 νίκες και μόλις 2 ήττες. Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τον Τάκη Πανουτσόπουλο (που είναι παρών σε κάθε αγώνα μας) για τη πολύτιμη υποστήριξη του στα έξοδα μετακίνησης της ομάδας στους τελευταίους αγώνες της.

 

 

🏆 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣΠ 🆚 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΣΑ 82-84 (κ.α.68-68)

Τα δεκάλεπτα 19-18, 37-33, 52-50, 68-68, παρ. 82-84

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣΠ (Σκροπολίθας): Σοϊλετζίδης 14 (2), Μικές, Λαμπρογιώτας 4, Σκληρός 7 (1), Βλάσσης 21, Βασιλείου 2, Φανουράκης, Πρέκας 16 (3), Δενδής 2, Χριστοδουλόπουλος, Μανωλιτσάκης 2, Παπαλεξανδράκης 14.

 

 

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΣΑ (Κουκουζέλης): Φωτόπουλος 7 (1), Δημητρακόπουλος, Κοντόπουλος 10 (2), Αλεξανδρόπουλος 27, Καλοπίσης, Παπαδόπουλος, Ράλλης 10, Τσίπας 30 (2), Τραγουστής Δ., Τραγουστής Ν.

Συνεχίζουμε δυναμικά

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...