ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ” ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ” Πρόσκληση-Κάλεσμα

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 

 

Μετά από την πρόσκληση του προέδρου συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Εργατικό κέντρο Αμαλιάδας την Τρίτη 23/4/2024 και ώρα 11:00 το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. με θέματα ημερήσιας διάταξης : Πρωτομαγιά 2024 – Γενική Συνέλευση και Εκλογές – Εκδρομή στην Κεφαλονιά – Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για τους λογαριασμούς του Νερού. Για μια ακόμη φορά την Τετάρτη 1/5/2024 ημέρα πανελλαδικής απεργίας, οι συνταξιούχοι της Ηλείας θα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, μετά το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ώρα 09:00 και μετά στην Κεντρική πλατεία στον ΠΥΡΓΟ (Σάκη Καράγιωργα) ώρα 11:00 π.μ. Η 1 η ΜΑΗ δεν είναι αργία ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη του, στην Ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας την Τετάρτη 8/5/2024 και ώρα 7:00 μ.μ. με Θέματα ημερήσιας Διάταξης : Διοικητικός Απολογισμός – Οικονομικός Απολογισμός – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής – Ψηφίσματα και Ψηφοφορίες – Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής – Απόφαση Εκπροσώπησης σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 15/5/2024 την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Αν και πάλι δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος βάσει του καταστατικού αριθμός των οικονομικά εντάξει μελών η ΤΕΛΙΚΗ Ημερομηνία πραγματοποίησης της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ θα είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5/2024 και ΩΡΑ 19:00 στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα. ΕΚΔΡΟΜΗ Το Σωματείο μας σε συνεργασία με το αντίστοιχο Σωματείο του Πύργου θα πραγματοποιήσει τριήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ στις 28-29-30 Μάη 2024 στην Κεφαλονιά.

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής στον Γραμματέα Βασίλη Πολυζωγόπουλο μέχρι την 1/5/2024 στο 6972778939 Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν την έκδοση ενός ενιαίου λογαριασμού που θα περιέχει όλες τις οφειλές ύδρευσης και αποχέτευσης για τα έτη 2021, 2022 και 2023. Έναν λογαριασμό πανάκριβο που η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου μας, αντικειμενικά δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, θα οδηγηθεί σε ληξιπρόθεσμες απλήρωτες οφειλές, σε διακανονισμούς και μηνιαίες δόσεις, με την προϋπόθεση πάντα να μπορούν να καταβάλουν εφάπαξ το 30% μίας τόσο μεγάλης οφειλής. Είναι αδιανόητο και άκρως αδικαιολόγητο αυτό το χαράτσωμα των δημοτών μας.

 

 

Οι Συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη που ο Δήμος Ήλιδας τόσα χρόνια δεν είχε βεβαιώσει τις οφειλές του νερού, που δεν έστειλε ποτέ λογαριασμούς. Γιατί να επωμιστεί το βάρος ενός υπέρογκου λογαριασμού ο απλός δημότης; Γιατί μέσα στην έξαρση της ακρίβειας, τους δυσβάσταχτους φόρους που ήδη πληρώνουμε, τη μείωση του πραγματικού μισθού και σύνταξης, να επωμιστούμε εμείς τη στάση του Δήμου Ήλιδας, και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής; Καλούμε τον λαό του Δήμου μας να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Να αγωνιστεί ώστε ο λογαριασμός «βουνό» που ετοιμάζουν με μαζεμένα πάγια τέλη και κατ’ εκτίμηση, εικονικές χρεώσεις, για τα έτη 2021, 2022 και 2023, για νερό που δεν είναι καν πόσιμο και για αποχέτευση που σε πολλές κοινότητες δεν υπάρχει, να μην αποτελέσει μία ζοφερή πραγματικότητα για το πορτοφόλι του εργαζόμενου, άνεργου, μικροεπαγγελματία, συνταξιούχου, μικροαγρότη. Να διεκδικήσουν οι δημότες μας αυτή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμοστεί στην πράξη, όπως επίσης να μην δοθεί η έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ιδιωτική εταιρεία, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, όπως ήδη ετοιμάζουν.

 

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

 

 

Πάρτε μαζικά και αγωνιστικά μέρος στις Απεργιακές συγκεντρώσεις της ΗΛΕΙΑΣ. Μόνο έτσι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έγιναν ανυπόφορα και έχουν τσακίσει την ζωή μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος. Ότι διαφορετικό είναι βούτυρο στο ψωμί τους και τους προτρέπει σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας. Δεν ξεχνάμε δεν θα συμβιβαστούμε δεν θα υποταχθούμε στην βαρβαρότητα τους. Όλοι και όλες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...