Δυο λαλούν και… τρεις χορεύουν! Και οι υπόλοιποι βαράμε παλαμάκια!!!

Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές βγαίνω εκτός εαυτού. Ειδικά όταν διαπιστώνω [όπως όλοι μας υποθέτω] την κατάντια αυτού του πανέμορφου νομού που έχει – διαχρονικά – την ατυχία να πέφτει σε… λάθος χέρια. Σε ανθρώπους που, όπως έγραφα πάλι προχθές, ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτι τους.

 

 

Νερό δεν υπάρχει και το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο. Και το πρόβλημα του νερού δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Έρχεται από πολύ παλιά. Κι ενώ ήξεραν ότι θα έρθει η στιγμή που θα πούμε το… νερό νεράκι, ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά.

 

 

Πέφτει μια βροχή, και πλημμυρίζουν τα πάντα. Τρέχουν να βρουν μηχανήματα να διορθώσουν μια κατάσταση που συμβαίνει χρόνια, αλλά κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την επίλυση του προβλήματος. Και βεβαίως έχουν βρει τη δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής, αλλά αφού αυτή υπάρχει τι έχουν κάνει για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Τίποτα…
Ας “πνιγόμαστε” λοιπόν κάθε φορά που θα βρέχει!

 

 

Ζούμε σε έναν νομό όπου η οικονομία του στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Εκατοντάδες σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και κανείς εκλεγμένος δεν ενδιαφέρεται να λύσει κάποια. Μόνο φωτογραφίες!

 

 

Ζούμε σε έναν νομό όπου έχει άθλιους δρόμους, τους οποίους όλο επισκευάζουν και πάλι στην ίδια άθλια κατάσταση παραμένουν.
Κι ευτυχώς που φτιάχνουν, αφού πρώτα χύθηκαν τόνοι αίματος, έναν δρόμο νέο. Και φυσικά είμαστε οι τελευταίοι που φτιάχνεται δρόμος, αφού τόσα χρόνια ουσιαστικά κανείς δεν ενδιαφερόταν, παρά όλοι τους έχυναν κροκοδείλια δάκρυα στο άκουσμα ενός ακόμη νεκρού!

 

 

Ξέρετε κάτι; Όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι που φωτογραφίζονται με κάθε υπουργό ή υπηρεσιακό παράγοντα, πρώτα βγάζουν την φωτογραφία και μετά θα καθίσουν να… χαριεντίζονται μεταξύ τους. Και στέλνουν δελτία Τύπου να μας… πληροφορήσουν για τη σοβαρότητα [λένε] της συνάντησης, αλλά ποτέ δεν έχουμε δει ουσιαστικό αποτέλεσμα!

 

 

Και συνεχίζουμε να τους βαράμε παλαμάκια, να τους επιβραβεύουμε για το ότι υποβαθμίζουν τις ζωές μας.

 

 

Κάθε μέρα και χειρότερα… μέχρι να έρθει η νέα προεκλογική περίοδος να μας ξαναπούν τα ίδια και τα ίδια!

 

 

Το θέμα απ’ όπου κι αν το πιάσεις “βρωμάει”.
Ο πληθυσμός συρρικνώνεται και οι εκλεγμένοι απλά κάνουν διαπίστωση.
Αλλά πέστε μου κάτι: Τι να κάνει ένας νέος σε αυτό τον τόπο; Τι προοπτικές έχει; Έτσι, λοιπόν, φεύγει είτε πηγαίνοντας σε μια μεγάλη πόλη εκτός νομού ή ακόμη και στο εξωτερικό. Γιατί θέλει να ζήσει, θέλει να δημιουργήσει… οι προοπτικές όμως που του δίνονται εδώ είναι μηδαμινές!

 

 

Έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος είναι σε μια κακή ψυχολογική κατάσταση; Και δεν έχει σχέση μόνο με το οικονομικό ζήτημα, έχει και με το επίπεδο της διαβίωσής του. Γιατί δε νομίζω να είναι κανείς χαρούμενος στην όποια πόλη ζει, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

Ποιος να είναι χαρούμενος όταν εν έτη 2024 δεν έχει νερό να πιει ή να πλυθεί;
Ποιος να είναι χαρούμενος όταν εν έτη 2024 διασχίζει δρόμους με λακούβες ή να φοβάται να οδηγήσει όταν πέφτει μια βροχή και όλα πλημμυρίζουν, γιατί οι πολιτικοί “εγκέφαλοι” δεν έχουν προβλέψει πώς θα φεύγει το νερό;

 

 

Αλλά εμείς συνεχίζουμε να βαράμε παλαμάκια και να τους επιβραβεύουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Τι κι αν όλο το προηγούμενο διάστημα βγαίνουμε στα social media και κατηγορούμε; Αυτοί γελάνε γιατί ξέρουν ότι πάλι θα τους επιβραβεύσουμε και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά για να μπορούν να σχεδιάζουν ευχάριστα τις επόμενες πολιτικές τους κινήσεις για ιδίο όφελος!

 

 

Υπάρχει και κάτι άλλο: Θα έχετε προσέξει πώς μας παραμυθιάζουν οι υποψήφιοι σε κάθε προεκλογική περίοδο τάζοντας τον… ουρανό με τ’ άστρα. Και όταν τους εμπιστευόμαστε και τους εκλέγουμε, δεν κάνουν απολύτως τίποτα παρά μόνο να κατηγορούν τους προηγούμενους για άδεια ταμεία. Και άδεια ταμεία, κατά τα λεγόμενά τους, σημαίνει όχι έργα. Εκτός αν θεωρούμε σημαντικό έργο το να ρίχνουν λίγη πίσσα σε καμιά λακούβα! Ή να ρίξουν λίγο χαλίκι σε κανέναν δρόμο που όμως το χαλίκι θα φύγει με τη πρώτη βροχούλα!

 

 

Κοιτάξτε, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν ξέρω πως όλο αυτό θα καταλήξει, σίγουρα όμως δεν θα καταλήξει καλά για εμάς και τις οικογένειές μας. Θα καταλήξει καλά ΜΟΝΟ για τους εκλεγμένους οι οποίοι, όπως έχω ξαναγράψει, ενδιαφέρονται για καρέκλες και τα προνόμια που αυτή έχει.
Και θα συνεχίζουν να φωτογραφίζονται, θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες από κέντρα διασκέδασης με το γνωστό υφάκι τους που λέει “κοιτάξτε κορόιδα πώς εμείς περνάμε”!

 

 

Θα ρωτήσει, και δικαιολογημένα, κάποιος: “Μα, καλά όλους τους τσουβαλιάζεις;”
Οχι, βέβαια. Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις μόνο που είναι τόσο λίγες για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 

 

Δεν μας φταίει καμία Περιφέρεια, δεν μας φταίει καμία κυβέρνηση για τα χάλια του τόπου μας. Ούτε καμία Περιφέρεια ούτε κάποια κυβέρνηση έχει προηγούμενα μαζί μας.
Φταίνε μόνο οι δικοί μας εκπρόσωποι που άλλα λένε εδώ, άλλα λένε στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Που κινούνται με βάση το δικό τους συμφέρον και όχι το γενικό.

 

 

Καλό Σαββατοκύριακο!

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...