H αδιαφορία των αιρετών – Φαγητό, ποτό, διασκέδαση και… φωτογραφίες στα social media!!!

Είναι αλήθεια ότι χθες το βράδυ βρέθηκα σε έξαλλη κατάσταση κι αυτό ήταν από τις ελάχιστες φορές που έχει συμβεί στη ζωή μου. Η αρχή του κακού ήταν οι απανωτές διακοπές στη σύνδεση με το ίντερνετ [συγκεκριμένα 9 φορές συνέβη] και που κάθε διακοπή σήμαινε επαναλειτουργία των μηχανημάτων από την αρχή.
Δεν μιλάω βέβαια για ένα κομπιούτερ, οπότε το πράγμα θα ήταν απλό, αλλά για μια σειρά μηχανημάτων, παρόλο που με την τελευταία αγορά ενός μηχανήματος μου έδωσαν την διαβεβαίωση ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν θα είχα.

 

 

Κι ενώ τη νύχτα γινόταν “μάχη” με υπαλλήλους συγκεκριμένης εταιρείας, ξαφνικά βλέπω μία φωτογραφία αιρετού με την παρέα του σε μια κατάσταση που δε θέλω να περιγράψω, και βέβαια ήταν φωτογραφία από κάποιο σημείο που διακέδαζε με την παρέα του.

 

 

Δεν με ενόχλησε γιατί η παρέα διασκέδαζε, με ενόχλησε ότι αντί κάποιοι να σκύψουν πάνω στα σοβαρά προβλήματα του τόπου, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλοπέρασή τους και να μοστράρονται στα social media.

 

 

Για παράδειγμα. Είναι γνωστό ότι όλη η βόρεια Ηλεία έχει σοβαρότατο πρόβλημα με το νερό. Η έλλειψή του, το κακό δίκτυο, έχουν οδηγήσει και πάλι σε απανωτές διακοπές ύδρευσης με αποτέλεσμα τις έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών και σε περίοδο που ήδη η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια της εποχής.

 

 

Παράλληλα, έντονο προβληματισμό εκφράζουν και οι αγρότες που λόγω έλλειψης νερού είναι αμφίβολο εάν οι καλλιέργειές τους βγουν εις πέρας. Και καταλαβαίνουμε όλοι τι αυτό σημαίνει για την οικονομία ενός νομού που βασίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

 

 

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα, γνωρίζουν ότι οι καλλιέργειες σε νησιά δεν υφίστανται για φέτος, γνωρίζουν για ερημοποίηση περιοχών και στην Ελλάδα, κάτι που δεν θα αποφύγουμε κι εδώ στο νομό Ηλείας σε κάποια στιγμή.

 

 

Μέχρι σήμερα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει βγει δημόσια να ενημερώσει τι θα γίνει.
Κανείς δεν έχει βγει να μας πει γιατί το διυλιστήριο δεν λειτουργεί… δεν μας λέει τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι όπου οι καύσωνες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι συνεχείς. Απόλυτη σιγή… σα να μη τρέχει τίποτα! Απόλυτη αδιαφορία!!!

 

 

Από την άλλη, όμως, οι αιρετοί ξέρουν να μοστράρονται στα social media, να κάνουν… επαφές με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς ποτέ να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα… και ο καιρός περνάει, τα προβλήματα να μεγαλώνουν και ο καθείς στη κοσμάρα του! Δώστε τους φαγητό, ποτό και διασκέδαση, όλοι αυτοί που εκλέχτηκαν να λύνουν προβλήματα. Όλοι αυτοί που πληρώνονται από τον Ελληνα πολίτη να ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την προσωπική τους προβολή και το πως θα κατακτήσουν μεγαλύτερες θέσεις.

 

 

Θα κλείσω γράφοντας κάτι που μου είπε δήμαρχος και συνέβη πριν κάποιους μήνες.
“Μας έχουν καλέσει στο υπουργείο Εσωτερικών δημάρχους από πολλές περιοχές στην Ελλάδα και μας ρωτούν τι ανάγκες έχει ο κάθε τόπος. Κι ενώ όλοι ζητούσαν χρηματοδότηση για να φτιάξουν πάρκα και πλατείες, εγώ ζήτησα χρηματοδότηση για νερό. Οπότε γυρνάει ένας συνάδελφος και μπροστά σε όλους μου λέει: καλά, εσείς εκεί κάτω, με το νερό ακόμα ασχολείστε; Ντράπηκα”, συνέχισε ο δήμαρχος, “που ενώ οι άλλοι έχουν λύσει εδώ και χρόνια βασικά ζητήματα, εμείς ακόμη παλεύουμε με τα αυτονόητα”.

 

 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή διασκέδαση στους αιρετούς μας!!!

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...