ΧΑΡΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ: «Οι Συνειδήσεις και η Αλήθεια δεν μπαζώνονται. Και αυτό είναι αρκετό…»

Ως πληρεξούσιος δικηγόρος εκατοντάδων κατοίκων στο «ΠΟΤΟΚΙ» καθώς και δημοτικών συμβούλων ανέδειξα ενώπιον των ελεγκτικών και δικαιοδοτικών αρχών ζητήματα ελεγχόμενης νομιμότητας που αφορούσαν την αγορά και λειτουργία του δεματοποιητή απορριμμάτων στο «ΠΟΤΟΚΙ», την μεταφορά χιλιάδων τόνων απορριμμάτων κατά το 2009, καθώς και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων κατά το έτος 2012. Τα στοιχεία που προσκόμισα και οι νομικές συμπεριφορές συμμετεχόντων που ανέλυσα αρμοδίως μέσω καταγγελιών, Προσφυγών και Υπομνημάτων συνετέλεσαν, μέσω των ενδεδειγμένων χειρισμών του συναδέλφου κου Δημητρίου Κονδύλη, πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου για την χειρισμό των εν λόγω υποθέσεων, στην παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Πατρών ως φερομένων δραστών εγκληματικών ενεργειών μεταξύ άλλων και αυτοδιοικητικών οργάνων και υπαλλήλων του Δήμου Πύργου.

 

 

Οφείλω δε σε αυτό το σημείο να επισημάνω ιδιαίτερα ότι σέβομαι απόλυτα και αναντίλεκτα το τεκμήριο αθωότητας απάντων των κατηγορουμένων. Ωστόσο, λαμβάνοντας γνώση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 7705/29-3-2024 πρόσκλησης σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Πύργου, που εξέδωσε ο Πρόεδρός της, που τυγχάνει και Δήμαρχος Πύργου, και διαπιστώνοντας ότι δεν έχει γνωστοποιήσει εισήγηση με την επίκληση αιτιολογίας, και δη «σαφή, ειδική και επαρκή…» 17 & 21 Κ.Δ.Δ., για την αντικατάσταση του ανωτέρου συναδέλφου λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση των φερομένων ως κακουργημάτων εγκληματικών πράξεων, εγείρονται αβίαστα αμφιβολίες με την ικανότητα ή/και τις πραγματικές προθέσεις των αρμοδίων οργάνων της νυν δημοτικής αρχής για την προάσπιση των δημοτικών συμφερόντων.

 

 

Ειδικότερα, η προσπάθεια αναιτιολόγητης (και γι’ αυτό προσβλητικής) καρατόμησης του συναδέλφου που επί έξι συναπτά έτη χειρίζεται την υπόθεση αποτελεσματικά και πρωτίστως με αφοσίωση στη διαφύλαξη των δημοτικών αξιώσεων, επιβάλλει την δυναμική παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας όπως απαιτεί η τήρηση των επιταγών του Κώδικα περί Δικηγόρων , όπου στο άρθρο 90 «Σκοποί και αρμοδιότητες Δικηγορικών Συλλόγων» ορίζεται «…γ) Η φροντίδα και μέριμνα για τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δ) Η μέριμνα για το σεβασμό και την τιμή που οφείλει να απολαμβάνει ο δικηγόρος από τη δικαστική και κάθε άλλη αρχή και εξουσία κατά την άσκηση του λειτουργήματός του.». Η απευκταία εμμονή της δημοτικής αρχής να καθαιρέσει χωρίς αιτιολογία τον συνάδελφο από τα καθήκοντά του παραπέμπει σε συμπτώματα ή πολιτικής γεροντικής άνοιας ή τοξικής επίδρασης από αφρικανική πολιτική σκόνη.

 

 

Όσοι δε συμβάλλουν με την υπογραφή τους ή το θεσμικό στρουθοκαμηλισμό τους στο περιγραφόμενο νομικό ανοσιούργημα θα είναι σαφώς συνυπεύθυνοι για την όποια ζημία έχει υποστεί ο Δήμος μας από τις φερόμενες ως εγκληματικές πράξεις, ενώ θα καταστούν αυτοί που με εκκωφαντικό τρόπο θα αμφισβητήσουν το τεκμήριο αθωότητας των φερομένων ως συμμετεχόντων.

 

 

Μετά τιμής Χάρης Αντύπας
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και πρώην Γ.Γ. του Δήμου Πύργου

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...