Μικρά & σημαντικά…!

*Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα φυσικά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας αποφάσισε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το νέο ωράριο τέθηκε σε εφαρμογή από χθες Τρίτη 19 Μαρτίου.

 

 

*“Σκοπός μας είναι το κτίριο [σ.σ., το διοικητήριο στον Πύργο] να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και για το λόγο αυτό έχει υλοποιηθεί σχετική μελέτη την οποία και έχουμε στα χέρια μας”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του διοικητηρίου ξεκίνηξε από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος επίσης, με δικές του ενέργειες τοποθετήθηκε ηλιακό παγκάκι στην είσοδο του διοικητηρίου με δωρεάν διασύνδεση στο διαδίκτυο και φόρτιση για τις ηλεκτρονικές συσκευές . Ήταν δύο από τα πάρα πολλά που έκανε ο κ. Γιαννόπουλος τιμώντας τη θέση την οποία του εμπιστεύτηκε για 4 ολόκληρα χρόνια ο Νεκτάριος Φαρμάκης και καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερους αιρετούς της Ηλείας.

 

 

*Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, θα παρελάσει την 25η Μαρτίου στην Ηλειακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέλη που θα παρελάσουν στον Πύργο θα είναι και ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 

 

*Εκδόθηκε η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή της υποχρεωτικής προληπτικής πυροπροστασία ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου του 2024. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του «Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων» που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μετά από ΚΥΑ των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (19.05.2023), εκδόθηκε η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή του και ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Τονίζεται ότι ο Κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, στην προστασία του Περιβάλλοντος, την πυροπροστασία και πυρασφάλεια των κτισμάτων που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών ή γειτνιάζουν με αυτές, όπως και στον περιορισμό της συμβολής τους στη διάδοση της φωτιάς.

 

 

*H χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις τράπεζες, οδηγεί σε μη βιώσιμες αυξήσεις της παγκόσμιας παραγωγής κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, εκτιμά έκθεση που δημοσιεύει ο Guardian. Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια παραγωγή κρέατος αυξήθηκε κατά 9% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 13% στο ίδιο διάστημα.

 

 

*Οι αχρησιμοποίητες και εγκαταλελειμμένες περιοχές στο σύνολο της χώρας απασχολούν το 28% του ποσοστού της γης, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της ΕΕ-27 (14,8%). Σε περιφερειακό επίπεδο, οι περισσότερες αχρησιμοποίητες περιοχές βρίσκονται στις περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου (48,9%) και της Ηπείρου (40,9%), δεδομένης της γεωμορφολογίας του εδάφους αυτών. Αντίθετα, οι περιφέρειες με Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (17%), Κεντρικής Μακεδονίας (18,5%) και Δυτικής Μακεδονίας (18,3%) κατέχουν το μικρότερο ποσοστό αχρησιμοποίητων και εγκαταλελειμμένων περιοχών συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες – ωστόσο κι αυτές ξεπερνούν σε ποσοστό τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...