Σεξ μεταξύ μοναχών, θαύματα-μαϊμού και 1 εκατ. σε κελιά

Λουκέτο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι, όπου οι κάμερες κατέγραφαν ροζ ιστορίες, οι εικόνες… δάκρυζαν και έσταζαν μύρο με μηχανισμό απάτης και τα χρηματοκιβώτια ήταν φορτωμένα με λεφτά και κοσμήματα

 

 

Eνα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της προσπαθεί να διευθετήσει πλέον η Εκκλησία της Κύπρου σχετικά με την… πονηρή δραστηριότητα μοναχών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι. Όλα τα στοιχεία καίνε τους μοναχούς και αναφέρονται σε σεξουαλικές συνευρέσεις σε χώρους του μοναστηριού, οι οποίες μάλιστα καταγράφονταν και σε βίντεο από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι για λόγους ασφαλείας. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η έρευνα μέσα στη μονή έδειξε πως… έστηναν θαύματα, ενώ οι δύο άνδρες που φέρεται να διέπραξαν τα παραπάνω είχαν και τεράστια χρηματικά ποσά στην κατοχή τους!

 

 

Όπως έγινε γνωστό, οι μοναχοί θεωρούσαν πως ελέγχουν πλήρως το περιβάλλον και δεν έκλειναν τις κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα. Ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορενής Ησαΐας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το μοναστήρι, αποφάσισε να του βάλει λουκέτο και να παραπέμψει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συνέρχεται σήμερα και εκτός απροόπτου αναμένεται να… καθαιρέσει δύο μοναχούς! Σημειώνεται πως όταν αποκαλύφθηκαν οι δραστηριότητές τους, ζήτησαν μόνοι τους να αποσχηματιστούν για να αποφευχθεί το σκάνδαλο που θα τους εξέθετε. Ειδικότερα, οι καταγγελίες που έγιναν για τα σεξουαλικά και τις οικονομικές ατασθαλίες στο Μοναστήρι Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο αφορούν τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον αρχιμανδρίτη Πορφύριο.

 

 

Οι φήμες και τα κουτσομπολιά έφτασαν στα αυτιά του οικείου μητροπολίτη, ο οποίος έκανε αιφνιδιαστική έρευνα και παρέλαβε τα βίντεο, με τους δύο μοναχούς να μην προλαβαίνουν τα χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σεξουαλικές συνευρέσεις, αλλά το σύνολο της λειτουργίας της μονής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που καταγράφονταν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Το μύρο που έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες ήταν πραγματικό και για αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι.

 

 

Πώς το έκαναν; Είχαν τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό σε κανέναν! Όταν ο μηχανισμός εντοπίστηκε, δεν βρέθηκε ούτε ένας στη μονή για να μιλήσει για την απάτη προκειμένου να μη σκανδαλιστούν οι πιστοί.

 


Εντοπίστηκαν λογαριασμοί με μεγάλα ποσά

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κανάλι της μονής στο YouTube πολλές φορές προβάλλονταν τα θαύματα, με τους μοναχούς να έχουν έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η παρουσία τους ήταν συχνή σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Επιπλέον, από τη σχετική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι εισπράξεις στο παγκάρι αλλά και τα τάματα από τους πιστούς που επισκέπτονταν το μοναστήρι… ήταν στα κελιά των δύο μοναχών. Τα μετρητά και τα χρυσαφικά που εντοπίστηκαν υπολογίζονται στο 1 εκατ. ευρώ! Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν και λογαριασμοί με μεγάλα ποσά, ενώ είχαν γίνει και επενδύσεις με αγορές διαμερισμάτων σε Κύπρο και Πειραιά. Να σημειωθεί πως η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

 

 

Τα περί ηθικού και σεξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Χρήστος Ευσταθίου μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών. «Ο μακαριότατος (αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης», είπε ο Χρήστος Ευσταθίου.

 

 

Διαψεύδουν τα πάντα

 

 

Χθες το μεσημέρι με ανακοίνωσή τους οι μοναχοί διέψευσαν το οικονομικό σκάνδαλο στη μονή. «Εκ μέρους του ηγούμενου και των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου ανακοινώνονται τα εξής σε σχέση με δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με δήθεν οικονομικά σκάνδαλα που φέρεται να τελέστηκαν από δύο ιερωμένους της Ιεράς Μονής: Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά.

 

 

Ουδεμία οικονομική κακοδιαχείριση και ουδέν σκάνδαλο χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Ιεράς Μονής από την ίδρυσή της το 2020 έως σήμερα. Ουδεμία έγκυρη παραδοχή παραπτωμάτων έχει γίνει από τους ιερωμένους της Ιεράς Μονής. Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στον μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής είναι χαλκευμένα και προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς (παράνομη καταγραφή, επεξεργασία και χρήση οπτικοακουστικού υλικού)», τόνισαν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

 

 

www.political.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...