Σύσκεψη-ενημέρωση στον Σύνδεσμο ΗΡΑΚΛΗΣ [δηλώσεις-φωτογραφίες]

Σύσκεψη-ενημέρωση για το έργο “Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού”, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ, στην Ανδραβίδα.

 

Την ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. έκαναν ο Δ/ντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς και ο Γιώργος Κορδονούρης, καθώς και οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Παράλληλα, συμπληρωματικές εξηγήσεις έδινε και ο πρόεδρος του συνδέσμου Εκτορας Ρουμελιώτης.

 

 

 

 

Εκτορας Ρουμελιώτης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ηρακλής

 

 

“Απόψε έγινε μια ενημέρωση και όχι συνεδρίαση, για να ενημερώσουμε τις αντιπολιτεύσεις και των δύο δήμων και τους δημάρχους για το θέμα του 2ου ΑΠΕ, τον λογαριασμό του δεύτερου ΑΠΕ του συνδέσμου. Θέλουμε να προχωρήσουμε, να υλοποιήσουμε το έργο σε άλλα δύο χωριά, γιατί έχουμε ένα θέμα που δεν το ψηφίζουν ο κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος που είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ενημερώσαμε όλους. Προσωπικά θέλω να περάσουμε το έργο γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας, το έχει ανάγκη ο πολίτης. Δεν ξέρω τον λόγο γιατί ο κ. Μαρίνος και ο κ. Γεωργόπουλος δεν θέλουν να το περάσουν, που αφορά κυρίως τον δήμο τους. Η συνέχιση του έργου αφορά τον δήμο Πηνειού και όχι τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Εγώ θέλω να το ψηφίσω, θέλω να προχωρήσει το έργο, θέλω να τελειώσει το έργο”.

 

 

-Αν δεν περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή δεν μπορεί το έργο να συνεχιστεί; Δεν μπορεί να πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο;

 

 

“Δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση το δ.σ. Είναι θέμα της Εκτελεστικιής Επιτροπής όπου συνεδριάζουμε τρεις από τα τα πέντε μέλη. Αν λοιπόν δεν ψηφιστεί το έργο θα σταμτήσει και θα μας ζητήσουν τα λεφτά πίσω γιατί το έργο δεν θα ολοκληρωθεςί, δεν θα είναι λειτουργικό 100% και ως αποτέλεσμα θα μας ζητήσουν πίσω τα λεφτά. Από κει και πέρα ευθύνη έχουμε εμείς οι τρεις, να αποδώσουμε όλα τα χρήματα πίσω. Οσα, δηλαδή, έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι και σήμερα. Επειδή δεν θα είναι λειτουργικό”.

 

 

-Αυτή αύξηση της τάξης του 30% σε τι ποσό αναλογεί;

 

 

“Περίπου στις 850.000. Το έργο έχει κάποιες απαιτήσεις. Οταν γίνεται μια μελέτη λέμε ότι θα σκαφτεί ο τάδε δρόμος. Εκεί όμως χρειάστηκε να μπουν πασαλοσανίδες γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον υδροφόρο ορίζοντα και ήθελε αντιστήριξη. Αυτά έχουν κόστος. Αυτά δεν είχαν υπολογιστεί μέσα στη μελέτη γι’ αυτό χρειάστηκαν παραπάνω χρήματα. Συν της άλλης έχουμε και αύξηση των υλικών, μπετά, καύσιμα… όλα πήραν επάνω και ως αποτέλεσμα ζήτησαν οι εργολάβοι το νόμιμο που είναι 15% και μπορούν αύριο το πρωί να το πάρουν συν έξτρα 15% γιατί είναι παραπάνω εργασίες, παραπάνω δουλειά στο έργο για να φτιαχτεί σωστά. Επομένως χρειάζεται καλύτερη ασφάλεια του προσωπικού που θα δουλέψει, και πρέπει επομένως να ψηφιστεί για να προχωρήσει το έργο και στα άλλα δύο χωριά. Αυτό θέλω”.

 

 

 

 

Γιώργος Τσουραπάς
Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

 

“Μετά από πρόσκληση του προέδρου, ως επιβλέπουσα υπηρεσία, ήρθαμε για να ενημερώσουμε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, δηλαδή σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στο έργο, και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μας τέθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου. Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεση των αιρετών, αυτή άλλωστε είναι η δουλειά μας. Θεωρούμε ότι έγινε μια πλήρης ενημέρωση για όλη τη πορεία του έργου”.

 

 

Σάκης Γεωργόπουλος
Μέλος Συνδέσμου Ηρακλής

 

 

“Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για την συνέχιση του έργου. Είναι άκρως επικίνδυνο να σταματήσει ένα έργο ενταγμένο και ειδικότερα που αφορά το Μαρκόπουλο και την Αγία Μαύρα, από ενέργειες που δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω παρά μόνο τραγικές για τη συνέχιση της λειτουργίας του έργου και του συνδέσμου”

 

 

 

Αντώνης Αποστολόπουλος
Μέλος Συνδέσμου Ηρακλής

 

 

“Κι εγώ εκφράζω την αγωνία μου και την ανησυχία μου γι’ αυτό το έργο, γιατί κάναμε μεγάλο αγώνα να το κατακτήσουμε. Εκτός αυτού, μέσα στις συνδέσεις είναι του Μαρκόπουλου και η Αγία Μαύρα, που ανήκουν στο δήμο μου. Γι’ αυτό η αγωνία και η ανησυχία μου είναι μεγαλύτερες”.

 

 

Ανδρέας Αποστολόπουλος
Πρόεδρος Τ.Κ. Μυρσίνης

 

 

“Παρευρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου για να εκφράσω την αγωνία μου γιατί όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται εδώ, είτε θετικές είτε αρνητικές, έχουν άμεση επίπτωση στη Μυρσίνη και στη παραλία της. Εάν δεν δουλέψει ο βιολογικός καταστρέφεται η θάλασσά μας και ήδη έχει υποστεί μεγάλη ζημιά”.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...