Κοτόπουλο γεμιστό με μπρόκολο

Μια πιο υγιεινή εκδοχή του γεμιστού κοτόπουλου

 

 

Υλικά

 

2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
1 κ. γλ. καρύκευμα πουλερικών
1/2 κ. γλ. λευκό πιπέρι
1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μπρόκολο
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

Βήμα 2
Ανοίξτε το στήθος κοτόπουλο, πλάθωντάς το μέχρι να αποκτήσει ένα πάχος περίπου 0,15 εκ.

 

Βήμα 3

Συνδυάστε το καρύκευμα πουλερικών, το πιπέρι, τη σκόνη κάρυ, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και πασπαλίστε το κοτόπουλο.

 

Βήμα 4

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μπρόκολο και το τυρί και τοποθετήστε το μισό στο κέντρο κάθε στήθους κοτόπουλου.

 

Βήμα 5

Διπλώστε σε ρολάκι και στερεώστε με οδοντογλυφίδες.

 

Βήμα 6
Τοποθετήστε τα με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα τετράγωνο ταψί και προσθέστε το ζωμό. Καλύψτε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.

 

Βήμα 7
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και περιχύστε το κοτόπουλο με τους χυμούς του ταψιού. Ψήστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 10 λεπτά ακόμα.

 

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...