Τους… έφαγε η βραστή προβατίνα που έφαγαν

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άτομα στο νοσοκομείο μετά από γιορτή

 

 

Περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σημειώθηκε σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας, στην Ηλεία, με αποτέλεσμα περίπου 40 άτομα να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας. Όλοι τους συμμετείχαν σε τοπική γιορτή για τον Άγιο Γεώργιο, η οποία περιλάμβανε διάφορα εδέσματα. Μετά την τοπική γιορτή για τον Άγιο Γεώργιο, αρκετοί παρουσίασαν συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γαστρεντερίτιδας, αλλά και δυνατούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, ναυτία και διάρροια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, οι κάτοικοι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αμέσως μετά την κατανάλωση βραστής προβατίνας, ενώ όλοι έλαβαν εξιτήριο και είναι πλέον καλά στην υγεία τους.

 

 

Στο Κέντρο Υγείας κατέφθασαν 37 άτομα ηλικίας από 15 έως 90 ετών με τα ίδια συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και έντονους πόνους. «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», είπε κάτοικος στο ilialive.gr Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΚΥ Σταύρος Λεβέντης τόνισε: «Οι ασθενείς παρέμειναν στη βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους.

 

 

Αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης». «Από μαγειρευτό έγινε όλο αυτό. Αυτό το έθιμο επικρατεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπου σε μια μεγάλη τραπεζαρία βρίσκονται τα εδέσματα των ενοριτών, μεταξύ άλλων η προβατίνα, δύο λαμαρίνες από αρνί, φράουλες, άρτοι, γλυκά», είπε ο ιερέας για το συμβάν. «Με το που είπαμε το Χριστός Ανέστη, τελειώνοντας, όταν γύρισε η εικόνα από τη λιτάνευση, κάναμε δεήσεις, πληρώσαμε τα δώρα που είχαν φέρει, όπως μια προβατίνα, κάποιες φράουλες και γλυκά. Αφού τους ευχαρίστησα όλους και ευχήθηκα Χριστός Ανέστη, κατευθύνθηκαν όλοι να πάρουν μερικά από τα δώρα», συνέχισε ο ιερέας του ναού. «Φταίει ότι έγινε κάποιο λάθος, αλλά δεν ξέρουμε από πού προέκυψε», τόνισε ο ιερέας για το συμβάν στην Ηλεία, χωρίς να διευκρινίσει ποιο «έδεσμα» προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση.

 

 

www.political.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...