Coffee semifreddo

Υλικά

 

 

160 γρ. μπισκότα βουτύρου

 

½ φλ. παστελάκι

 

Για την γκανάς

 

250 γρ. μαύρη σοκολάτα

 

250 ml κρέμα γάλακτος

 

1 κουταλιά κονιάκ

 

 

Για την κρέμα καφέ

 

 

100 γρ. τυρί κρέμα

 

500 ml κρέμα γάλακτος

 

1 φακελάκι βανίλια

 

400 γρ. κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο

 

3 κουταλιές καφέ στιγμιαίο

 

3 κουταλιές νερό ζεματιστό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Βάζετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα 12Χ22 εκ. περίπου.

 

Φτιάξτε την γκανάς. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε με αυτή την σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για λίγο μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια βελούδινη γκανάς. Προσθέστε το κονιάκ ή λικέρ καφέ. Αφήνετε κατά μέρος.

 

Φτιάξτε την κρέμα καφέ. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ σε 2 κουταλιές ζεματιστό νερό. Προσθέτετε τον καφέ στο μπολ με το τυρί και το ζαχαρούχο. Ανακατεύετε να αναμειχθούν.

 

Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη βανίλια. Προσθέστε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα τυριού/καφέ. Αναμειγνύετε καλά μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα.

 

Συναρμολογήστε το γλυκό. Βάζετε πρώτα 3-4 κουταλιές από την κρέμα καφέ στη βάση της φόρμας. Σκορπίστε το 1/3 από τα μπισκότα και το 1/3 από τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με το 1/3 της γκανάς.

 

Συνεχίζετε με το μισό περίπου από την κρέμα καφέ, το άλλο 1/3 μπισκότων, αμυγδάλων και γκανάς. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα καφέ και τα υπόλοιπα μπισκότα. Θα χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη γκανάς και τα αμύγδαλα σαν επικάλυψη αφού παγώσει το γλυκό.

 

Καλύπτετε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

 

Για να σερβίρετε μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με την υπόλοιπη γκανάς και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...