Αναψυκτικά διαίτης: Εσύ ξέρεις τις μυστικές παρενέργειές τους για τον οργανισμό σου;

 

Εσύ ποιος τύπος είσαι όσαν αφορά την κατανάλωση αναψυκτικού διαίτης: αυτός που απολαμβάνει περιστασιακά μια γουλιά αφρού και γεύσης ή αυτός που πρέπει να πίνει τουλάχιστον ένα κάθε μέρα; Επειδή δεν έχει θερμίδες, μπορεί να σκεφτείς ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε προβληματίζει.

 

Ωστόσο, οι ειδικοί στον εθισμό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία σου. Αυτή την εβδομάδα, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο μια συγγραφέας, η Abby Ellin, αποκάλυψε ότι ήταν «ανίσχυρη» μπροστά στην καθημερινή της λαχτάρα για γνωστό αναψυκτικό διαίτης για αρκετές δεκαετίες.

 

«Σε διάφορες στιγμές προσπάθησα να σταματήσω, αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να το στερήσω στον εαυτό μου για περισσότερο από μια εβδομάδα», έγραψε η Ellin. Κατάφερε να εγκαταλείψει τη συνήθεια της αυτή μόνο όταν ο επίμονος κοιλιακός πόνος που ένιωθε απαίτησε μια σειρά ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως κολονοσκόπηση, υπερηχογράφημα και αξονική τομογραφία… οι οποίες δεν κατέληξαν πουθενά.

 

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγγραφέας σταμάτησε να πίνει αυτό το αναψυκτικό αμέσως. Στη συνέχεια μίλησε με κλινικούς ειδικούς που ειδικεύονται στα θέματα της δημόσιας υγείας, της ψυχολογίας και της διατροφής για να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει όταν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το αγαπημένο σου ρόφημα διαίτης. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τις μυστικές παρενέργειες της κατανάλωσης αναψυκτικού διαίτης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο elle.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...