Χταπόδι βραστό

 

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι

 

Μερίδες
Πάνω απο 8

 

Το χταπόδι βραστό είναι εξαιρετικός μεζές που μπορείτε να τον σερβίρετε μαζί με ουζάκι στην παρέα. Είναι και πολύ εύκολο αφού ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι καλό βράσιμο και κόψιμο σε κομμάτάκια. Κατ’αρχάς, πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον μιάμιση ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.

 

Όταν το χταπόδι βράσει καλά, το τραβάτε με μια πηρούνα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σερβίρετε το χταπόδι αφού περιχύσετε με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλισμένο με την ρίγανη ή το θυμάρι.

 

www.supersyntages.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με ομόφωνη απόφασή του, συμπαρίσταται στις δίκαιες κινητοποιήσεις των Αγροτών-Κτηνοτρόφων του Νομού μας και ολόκληρης

Δείτε το κανάλι μας...