ΥΛΙΚΑ
200γρ κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Φρέσκια ρίγανη
Για τη μους αναρής:
150γρ αναρή ανάλατη
1500γρ στραγγιστό γιαούρτι
200γρ αγγουράκια ξιδάτα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Για τη βάση:
50γρ καρύδια
150γρ παξιμάδια κριθαρένια ή ολικής άλεσης
30γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τις πιπεριές: ψήνουμε σε thermogrill για 30’ σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, ζεστές όπως είναι, τις βάζουμε σε πιάτο και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
Για τη μους, λιώνουμε την αναρή με πιρούνι και ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα ξιδάτα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χοντροκοπανίζουμε τα καρύδια και τα παξιμάδια και τα βάζουμε στη βάση ατομικών μπωλ ή μεγάλης πιατέλας. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω τη μους αναρής και γαρνίρουμε με την κόκκινη πιπεριά και κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.