Υγρό κέικ φράουλας χωρίς αυγά – Aφράτο και λαχταριστό

Οι φράουλες είναι γευστικές και χρησιμοποιούνται σε πολλά γλυκά και επιδόρπια.

 

 

Από άποψη θερμίδων, ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει πάνω από 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών και μόλις 43 θερμίδες.

 

Οι φράουλες βοηθούν επίσης στην πέψη και ταυτόχρονα μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την κατακράτηση υγρών στο σώμα.Είναι επίσης πλούσιες φαινόλες, ένα πολύ καλό όπλο ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα, το άσθμα καθώς και στην αθηροσκλήρωση αλλά και σε μαγγάνιο, ένα απαραίτητο συστατικό στην μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και του οξειδωτικού στρες.

 

Στις γυναίκες, οι φράουλες προστατεύουν από τη φθορά του εγκεφάλου και την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών που προκύπτουν προοδευτικά όσο μεγαλώνουν.

 

 

 

Το θρεπτικό φρούτο

 

Μπορείτε να τις φάτε σκέτες, να τις προσθέσετε σε smoothies, σε milkshakes ή σε φρουτοσαλάτες και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο κέικ.

 

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι απλή και το κέικ απίστευτα υγρό και με υπέροχη γεύση φράουλας.

 

 

Υλικά

 

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι πουρέ φρέσκιας φράουλας

1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι ζάχαρη (άχνη)

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder

4 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

φώτο: delightedbaking.com

 

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά. Λαδώνετε μια φόρμα για κέικ και την αφήνετε στην άκρη.

 

Βήμα 1ο

 

Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το γιαούρτι με τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το μπολ με ένα μικρό πιάτο και αφήστε το για 10 λεπτά.

 

 

Βήμα 2ο

 

Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη. Πρέπει να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα και να φαίνεται κρεμώδες. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 4-5 λεπτά.

 

 

Βήμα 3ο

 

Τώρα αναμείξτε το παραπάνω μείγμα με το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε τον πουρέ φράουλας και το άρωμα βανίλιας. Χτυπάτε για 1 λεπτό όλα τα υλικά μαζί.

 

 

Βήμα 4ο

 

Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Baking Powder.

 

 

Βήμα 5ο

 

Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη για κέικ.

 

 

Βήμα 6ο

 

Προσθέστε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

 

Πηγή: delightedbaking.com

 

www.mothersblog.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 20ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...