Η γέμιση της γαλοπούλας είναι από τα πιο κρίσιμα βήματα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Μπορεί να απογειώσει το πιάτο, αλλά μπορεί και να το καταστρέψει, επηρεάζοντας τόσο τη γεύση όσο και την ασφάλεια του φαγητού. Πολλά από τα συνηθισμένα λάθη οφείλονται σε λανθασμένες τεχνικές ή σε παλιές συνήθειες.
Ακολουθούν τα σημαντικότερα λάθη – και οι λύσεις τους.
Χρήση κρύας γέμισης
Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι να τοποθετείται στη γαλοπούλα γέμιση που μόλις βγήκε από το ψυγείο. Η θερμοκρασία της ψυχρής γέμισης καθυστερεί το ψήσιμο του πουλερικού και αυξάνει τον κίνδυνο επιβλαβών βακτηρίων. Η γέμιση πρέπει να είναι χλιαρή, ούτε παγωμένη ούτε καυτή.
Υπερβολική ποσότητα
Πολλοί γεμίζουν τη γαλοπούλα μέχρι να «φουσκώσει», πιστεύοντας ότι αυτό θα την κάνει πιο νόστιμη. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική γέμιση εμποδίζει την κυκλοφορία θερμότητας, καθυστερώνει το ψήσιμο και μπορεί να αφήσει τη γέμιση ωμή στο κέντρο. Η κοιλότητα πρέπει να γεμίζεται χαλαρά, χωρίς πίεση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ…





