Ο Παύλος Χάππιλος μας δείχνει τη συνταγή του κλασικού αμερικάνικου σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Η αυγοσαλάτα (egg salad) είναι παρεξηγημένη στην Ελλάδα. Παρότι πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έχει τη φήμη ότι είναι «παχυντική», ίσως επειδή στο μυαλό όλων μας ανήκει στα εδέσματα που απολαμβάνουμε κυρίως σε καταστήματα fast food.
Όμως, η πληθώρα των βρασμένων αυγών την επομένη του Πάσχα και η υπερβολή του φαγητού των προηγούμενων ημερών, κάνουν την αυγοσαλάτα κάτι παραπάνω από θελκτική, ιδιαίτερα αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά.
Για να φτιάξετε αυγοσαλάτα θα χρειαστείτε (όλες οι ποσότητες μπορούν να προσαρμοστούν):
6 βρασμένα αυγά
2-3 κουταλιές έτοιμη μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Κάπαρη
Αγγουράκια τουρσί
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Σέλερι (προαιρετικά)
Άνιθο
Μαϊντανό
Λίγο ξύσμα από λεμόνι και μερικές σταγόνες χυμού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά και τα θρυμματίζετε με τα χέρια ώστε τα ασπράδια να έχουν ακανόνιστο σχήμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη μαγιονέζα και ανακατεύετε με κουτάλι.
Βάζετε στο μπολ ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τα τουρσιά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύετε.
Σερβίρισμα:
Η αυγοσαλάτα μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό πιάτο ή να γίνει ένα απολαυστικό σάντουιτς, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τραγανό φρεσκοτηγανισμένο μπέικον ή με αντζούγια.