«Έφτασε η ώρα για Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας!»

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρινή διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του συνδυασμού μας «Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας» στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Ηλείας. Ο συνδυασμός μας στοχεύει σε ένα Επιμελητήριο Ανεξάρτητο, Ακηδεμόνευτο και Ανοιχτό σε κάθε επιχειρηματία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η ομάδα μας αποτελείται από καταξιωμένους επιχειρηματίες όλων των κλάδων, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην Ηλεία. Για εμάς, καταστατική υποχρέωση του Επιμελητηρίου Ηλείας είναι να βρίσκεται στο πλευρό του επιχειρηματία, με ποιοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες προς όλα τα μέλη του, σε κάθε περιοχή του Νομού μας.

 

 

Το Επιμελητήριο οφείλει να λειτουργεί ως συνεργάτης που θα πληροφορεί για οικονομικά θέματα, θα ενημερώνει για νομοθετικές αλλαγές, θα επιμορφώνει για απαραίτητες δεξιότητες, θα προσφέρει ευκαιρίες εξωστρέφειας και χρηματοδότησης για όλες και όλους. Για κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη. Οι ανάγκες των μελών-επιχειρήσεων είναι πολλές και διαρκώς αυξανόμενες στο πολύπλοκο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε και το Επιμελητήριο υποχρεούται να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές, παρέχοντας περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες με πολλαπλασιαστική δράση για την τοπική οικονομία, με «πιο δυνατή φωνή», για όλους. Για εμάς, βασική αποστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας είναι η υποστήριξη των μελών του.

 

Οι κύριες δεσμεύσεις μας:

 

 

-Η μειωμένη ζήτηση συμβουλευτικής υποστήριξης από τα μέλη, οφείλει να βελτιωθεί θεαματικά. Στη θητεία μας, ο αριθμός των μελών που έλαβαν συμβουλευτική και πάσης φύσεως υποστήριξη κάθε χρόνο, όπως και τα αποτελέσματά της, θα δημοσιοποιούνται. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα αξιολογείται κάθε χρόνο από τα μέλη που τις έλαβαν και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται και αυτά. Στο τέλος της θητείας μας θέλουμε να αξιολογηθούμε για αυτή μας τη δέσμευση.

 

 

-Η υποστήριξη των εξαγωγών, οι φορολογικές και νομικές συμβουλές, οι συμβουλές διαχείρισης χρεών, η χαρτογράφηση του νέου εργασιακού τοπίου, η ανάδειξη των σύγχρονων εργαλείων καινοτομίας, αλλά και μεθόδων διαφοροποίησης είναι στις προτεραιότητές μας. -Δεσμευόμαστε για περισσότερες κλαδικές – τομεακές δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης, ανά Επιμελητηριακό Τμήμα.

 

 

-Δεσμευόμαστε για περισσότερες πρωτοβουλίες υποστήριξης των ευάλωτων και αδύναμων. Για παρεμβάσεις για τη βελτίωση του φορολογικού, διαπραγμάτευση και διεκδίκηση ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, εξαντλώντας κάθε περιθώριο.

 

 

-Σε μια εποχή έντονου πληθωρισμού, συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, χαμηλής ή ανύπαρκτης πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση, το Επιμελητήριο θα αναλάβει πρωτοβουλίες υποστήριξης των μελών του.

 

 

-Ενεργειακός και Ψηφιακός μετασχηματισμός. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν προετοιμαστεί και δεν αντιλαμβάνονται τι θα βρουν μπροστά τους. Το Επιμελητήριο θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και στήριξης.

 

 

-Αναβάθμιση και αξιοποίηση της βάσης δεδομένων των μελών του ώστε να παραχθούν εκθέσεις με όπως: ο αριθμός των εγγραφών και των διαγραφών, η αύξηση ή η μείωση των μελών, πληροφορίες ανά κλάδο, ανά Δήμο και πολλά άλλα χρηστικά δεδομένα.

 

 

-Αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων πληροφοριών από την ιστοσελίδα του, η οποία θα παρέχει πάντα επίκαιρη και εξαιρετικά εκτενή πληροφόρηση. Παράλληλη αναβάθμιση των social media του Επιμελητηρίου.

 

 

-Δημιουργία μητρώων ελεύθερων επαγγελματιών, όπως (ενδεικτικά) οικονομολόγων λογιστών, νομικών, ορκωτών ελεγκτών, οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης προς τα μέλη μας.

 

 

-Ίδρυση Τμήματος Εστίασης και φυσικά Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα στον Νομό μας, κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, είναι επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, καθώς και επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού. Είναι παράλογο να μην έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίστοιχα τμήματα στο Επιμελητήριο Ηλείας, όπως συμβαίνει σε άλλα Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.

 

 

Αγαπητοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Νομού μας, Καλούμε όσους από εσάς συμμερίζεστε τις προσδοκίες μας να ενταχθείτε στην ομάδα μας και όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση και να εργαστούμε για ένα ανεξάρτητο, ανοικτό Επιμελητήριο, αρωγό στην προσπάθεια της επιχειρηματικής κοινότητας για ανάπτυξη και ευημερία.

 

 

Μαζί σας ξεκινάμε τον διάλογο για μία Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας! Δεσμευόμαστε για ένα Ανοιχτό Επιμελητήριο προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς κομματικές ταμπέλες και προσωπικές στρατηγικές, ένα Επιμελητήριο που θα διαμορφώνει από κοινού με τα μέλη τις δράσεις του, ένα Επιμελητήριο εξωστρεφές, συμβουλευτικό, διεκδικητικό με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τα πληροφοριακά συστήματα.

 

 

Το προσεχές διάστημα θα παρουσιαστούν και οι πρώτοι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξής μας. Έφτασε η ώρα να βγει το Επιμελητήριο από το τέλμα χρόνων! Έφτασε η ώρα για Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας!

 

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας»
Γιώργος Διαμαντόπουλος
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (Α.Π.Θ.)

Διαβάστε Επίσης

Ηλεία: Αστυνομικές ειδήσεις

*Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από

πατήστε & διαβάστε το 15ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...