Κίνηση πολιτών για ΑΕΙ στο Νομό μας: Το Πανεπιστήμιο Πατρών είπε ΝΑΙ στην Δημιουργία ΑΕΙ στην Ηλεία!!

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Κίνηση Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, ο τελευταίος μας ξεκαθάρισε ότι εφόσον δημιουργηθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις, δηλαδή κτιριακά-εξοπλισμός- χρηματοδοτήσεις κλπ., μπορούν να δημιουργηθούν Πανεπιστημιακά Τμήματα στο Νομό μας! Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως μας τόνισε ο κ. Μπούρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ειδικότητες διότι λ.χ. της Αρχαιολογίας έχει κορεστεί, με αποτέλεσμα αρκετοί απόφοιτοι να σπουδάζουν σε ΙΕΚ για φύλακες Μουσείων, ενώ συμβαίνει το αντίθετο στην ειδικότητα της πληροφορικής, όπου χρειάζονται τριπλάσιοι απόφοιτοι κλπ.

 

 

Ωστόσο η Ηλεία διαθέτει μεγάλες δημόσιες εκτάσεις, με κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, οι χώροι αυτοί για δεκαετίες υπολειτουργούν και χρήζουν μεγαλύτερης αξιοποίησης και αναβάθμισης… Συνάμα, οι υποδομές αυτές έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν και “Πανεπιστημιούπολη” δηλαδή πολλά και καλά Τμήματα Σχολών!! Το λόγο πλέον έχει η πολιτεία και η κοινωνία της Ηλείας.

 

 

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί για την Ηλεία και αναγνωρίζει την ΑΔΙΚΊΑ, όπως ανέφερε και σε πρόσφατο άρθρο του ο πρώην Αρχισυντάκτης της εφημερίδας” Πατρίς” κ. Αθαν. Σπυρόπουλος. Αναμένουμε τις δέουσες ενέργειες και πράξεις… Τέλος, εμείς ως κίνηση πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία, θα συνεχίσουμε αυτόν το Δίκαιο Αγώνα, γνωρίζοντας ότι από το Νομό λείπουν 4.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ, αναλογικά και βάση πληθυσμού.

Διαβάστε Επίσης

Ηλεία: Αστυνομικές ειδήσεις

*Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από

πατήστε & διαβάστε το 15ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...