Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι κατά της παραβατικότητας στο Κατάκολο

Μεγάλη δύναμη όλων των τμημάτων των εμπλεκόμενων κατά της βίας και της εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιεί εξορμήσεις γενικού χαρακτήρα και αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην περιοχή του επίνειου του Πύργου, στο λιμάνι του Κατακόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδόθη χθες ήδη η εντολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας να συγκροτήσει άμεσα τα ενδεικνυόμενα συνεργεία που θα απαρτίζονται από στελέχη και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και διμοιρίας υποστήριξης, που σχεδόν καθημερινά θα «χτενίζουν» όλη την περιοχή και θα έχουν ως στόχο και βασική επιδίωξη την αντιμετώπιση κάθε είδους μικρής ή μεγάλης παραβατικότητας.

 

 

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και παλαιότερα την αστυνομία, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής και αρκετοί πολίτες το είχαν θέσει προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια και την τάξη στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία και θα πρέπει να αποτελεί διαφήμιση, αφού δέχεται μεγάλες μάζες τουριστών επισκεπτών μέσω της κρουαζιέρας αλλά και επισκέπτες από τον εγχώριο τουρισμό που θέλουν ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες να επισκεφθούν το Κατάκολο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερος και προσεκτικός σχεδιασμός σε συνεργασία με τις λιμενικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα υπάρξει για το χώρο του λιμένα, εκεί ακριβώς που αποβιβάζονται ή επιβιβάζονται οι επισκέπτες από και προς τα κρουαζιερόπλοια.

 

 

Τη γενική εποπτεία αναμένεται να έχει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ενώ βάση των εντολών που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για τις οποίες είναι ενήμερος ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να δοθεί και συνολική εικόνα για το αποτέλεσμα των αιφνιδιαστικών ελέγχων εντός του επόμενου 20ημερου. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ απαιτεί έγκαιρη και άμεση ενημέρωση, καθώς προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαφύλαξη της περιοχής και στον περιορισμό από μια ενδεχόμενη υψηλή παραβατικότητα, με δεδομένα και τα παράπονα που υπήρξαν από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες.

 

 

Να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο με αυτό που θα γίνει τώρα στο Κατάκολο, είχε αποφασιστεί και βρίσκεται σε εφαρμογή και για την περιοχή του δήμου Πηνειού και ειδικότερα τη Γαστούνη, καθώς εκεί ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά και φορείς του τόπου είχαν ζητήσει ανάλογα μέτρα και μέριμνα για την ασφάλειά τους μετά τα διαδοχικά κρούσματα εγκληματικότητας. Ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικώς θετικά, αφού το έργο της μεικτής ομάδας αστυνομικών έχει φέρει σε πέρας την εξιχνίαση πολλών περιπτώσεων αλλά και τη σύλληψη παραβατικών ατόμων.

 

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

Ηλεία: Αστυνομικές ειδήσεις

*Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από

πατήστε & διαβάστε το 15ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...