Ν. Κοροβέσης: «Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στηρίζει τους ντόπιους συγγραφείς που καταγράφουν την ιστορία του τόπου»
Το βράδυ της Δευτέρας στο φιλόξενο εστιατόριο-ταβέρνα της οικογένειας Ζερμπίνη «Η Φωλιά του Δάσους» στον Κακόβατο , πραγματοποιήθηκε σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, η παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Π. Χριστόπουλου «ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΄21/ ΣΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ» από τις εκδόσεις ΒΗΤΑ, με συντονίστρια της παρουσίασης την κα Ζηνοβία Κοτανίδου. Η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως.
Για το βιβλίο μίλησαν κάνοντας μια ενδιαφέρουσα φιλολογική ανάλυση, οι εκπαιδευτικοί Πανωραία Μακρή και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης και ο δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος.
Ο κ. Κοροβέσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί χρέος της, την υποστήριξη και παρουσίαση ντόπιων συγγραφέων που ασχολούνται με την έγκυρη καταγραφή της ιστορίας του τόπου μας, ιστορικών γεγονότων που χτύπησαν την πόρτα του Έθνους μας μέσα από την ένδοξες σελίδες των αγώνων του λαού μας, όπως η Επανάσταση του 1821, με συγγραφέα στην προκειμένη περίπτωση τον κ. Αριστείδη Χριστόπουλο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, επισήμανε ότι ο δήμος Ζαχάρως είναι πάντα αρωγός στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στον δήμο. Ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλιο του “Στης δόξας το μπαλκόνι” αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τούτα τα γραφόμενά μου είναι από την καρδιά μου, παραθέτω γεγονότα που μου χτύπησαν την πόρτα μέσα απ’ την ιστορία απ’ του Έθνους την πορεία του λαού μας τη μεγάλη όταν σήκωσε κεφάλι!
Τον ήρωα τον διάσημο τον θέλω με παράσημο μα και αυτόν τον άγνωστο τον θέλω ευανάγνωστο και στις υποσημειώσεις πάντα στέκομαι μ’ αξιώσεις, απ’ τα ψιλά τα γράμματα αντλώ και τα οράματα, τις πράξεις τις ηρωικές τις κάνουν κι άσημες ψυχές! Μόνο οι γίγαντες λαοί κι ομάδες σκλάβων, αετοί με όνειρα κι οράματα αυτοί κάνουνε θαύματα, χωρίς στρατό και χρήματα και με σωρό προβλήματα και με κόντρα την Ευρώπη! Μόνο γίγαντες άνθρωποι!
Τα μεγάλα όμως πάθη μας οδήγησαν σε λάθη για λιγάκι να χαθούμε απ’ το μίσος! Τι να πούμε! Το λαμπρό Εικοσιένα δεν γνωρίζει από φρένα την καλή την μαρτυρία απωλέσαμε με μία. Τούτα θέλω να τονίσω κι ίσως λίγο συγκινήσω να μάθουνε οι Έλληνες ρομαντικοί κι ανθέλληνες πως αυτή την ιστορία δεν πετάμε στα αρχεία την κρατάμε σε ζωντάνια γιατί είναι όντως σπάνια. Ελληνόπαιδες ξυπνήστε και για τα παλιά μιλήστε να μη χαθεί το παρελθόν είναι ταυτότητα λαών!»