Σοταριμένες γαρίδες με λαχανικά και γλυκιά σάλτσα τσίλι

ΥΛΙΚΑ

 

 

150 γρ. κατεψυγμένα λαχανικά

 

 

2 κ.γ. ελαιόλαδο

 

 

Λίγο σοταρισμένο σουσάμι για γαρνίρισμα

 

 

Για τις γαρίδες:

 

 

12 γαρίδες

 

 

1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

 

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

 

1 κ.γ. κόρν σταρτς

 

 

Για τη σος:

 

 

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

 

 

1 κ.σ. τεριγιάκι σος

 

 

2 κ.σ. σόγια σος

 

 

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

 

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Σε ένα μπολ βάζετε τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.

 

 

Σε ένα τηγάνι ζεστό σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες με το 1 κ.γ. ελαιόλαδο για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν και μετά τις αφαιρείτε.

 

 

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε το άλλο 1 κ.γ. ελαιόλαδο με τα λαχανικά και το πιπέρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, τοποθετώντας τα στη συνέχεια σε ένα πιάτο.

 

 

Στο ίδιο τηγάνι, ψήνετε τη σος για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα λαχανικά και ανακατεύετε μέχρι η σος να πήξει ελαφρά.

 

 

Γαρνίρετε με σουσάμι και σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Επιμελητήριο Ηλείας: Νέα ευκαιρία για τη νεανική επιχειρηματικότητα – Επιδότηση 17.500 ευρώ μέσω του νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ

Το Επιμελητήριο Ηλείας, πιστό στη δέσμευσή του για έγκυρη και άμεση ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας, προχώρησε σε προσωποποιημένη πληροφόρηση

Δείτε το κανάλι μας...