Αρνί κοκκινιστό με φασολάκια

 

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο

 

1 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες

1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πατάτες, 600γρ. περίπου

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

1 κουταλιά πάστα τομάτας (Tomato paste) Blossom

1 φλ. (250ml) χυμό τομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο Blossom

5 φλ. ζεστό νερό

1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Αφαιρούμε τις δυο άκριες και με ένα μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τις πλαϊνές ίνες. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε δυο ή τρία κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.

 

Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες, σε 4 ή 8 κομμάτια.

 

Ακολούθως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές, περίπου 15 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

Προσθέτουμε τα φασολάκια.

 

Ανακατεύουμε 2-3 φορές το φαγητό και βάζουμε την πάστα τομάτας. Την ανακατεύουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να βγουν τα αρώματά της. Βάζουμε το χυμό τομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο και βράζουμε για 1-2 λεπτά.

 

Ρίχνουμε το νερό και όταν κοχλάσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 50 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το φαγητό

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...