Ψάρι στο φούρνο µε λαχανικά

Υλικά

 

4 κοµµάτια φιλέτο ψαριού, σύνολο 700-800 γρ. περίπου,
2 µικρά κολοκυθάκια, κοµµένα σε τέταρτα κατά µήκος και κάθε µπαστουνάκι στα δυο,
2 µέτριες µελιτζάνες κοµµένες σε κύβους µπουκιές,
1 κρεµµύδι (κόκκινο καλύτερα) σε φετάκια/έκτα,
2 µέτριες πατάτες σε κύβους µπουκιές,
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κοµµάτια,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 γερή χούφτα µαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι καλύτερα),
7-8 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 µικρή σκελίδα σκόρδο τριµµένη,
2 κουταλιές χυµό λεµονιού,
½ κουταλάκι µουστάρδα,
½ φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζετε τα κολοκυθάκια µε τις µελιτζάνες, το κρεµµύδι, τις πατάτες και την πιπεριά σε ένα πυρίµαχο ταψί, τα αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε µε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά για να πιάσουν λάδι παντού.

 

 

Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά.

Αλείφετε το ψάρι µε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνετε.

 

 

Γυρίζετε τα λαχανικά στο ταψί, το τοποθετείτε από πάνω, τα πασπαλίζετε όλα µε τη ρίγανη και σκορπάτε γύρω τις ελιές.

Επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλα 20 περίπου λεπτά.

 

 

Στο µεταξύ, βάζετε σε ένα βαζάκι µε καπάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (4 κουταλιές), το σκόρδο, το χυµό λεµονιού και τη µουστάρδα, το κλείνετε και το κουνάτε µε δύναµη µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά.

 

 

Όταν το ψάρι είναι έτοιµο, το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε µε το λαδολέµονο.

Το σερβίρετε πασπαλισµένο µε το µαϊντανό, συνοδεύοντάς το µε τα λαχανικά του.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 20ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...