Πικάντικες γαρίδες με φιδέ χοντρό

ΥΛΙΚΑ

 

• 500 γρ. γαρίδες (μέτριες) καθαρισμένες
• 60 ml ελαιόλαδο
• 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδα, ψιλοκομμένα
• 250 γρ. φιδέ χοντρό
• 35 γρ. πελτέ ντομάτας
• 125 ml λευκό κρασί
• 200 ml ντομάτα πασάτα
• 2 κ.γ. πάπρικα
• ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα ή καγιέν
• ¼ κ.γ. πιπέρι
• 750 ml ζωμό κοτόπουλου
• Φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το μισό περίπου ελαιόλαδο και σοτάρετε
τις γαρίδες και στις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε σε ένα σκεύος.

 

 

Βάζετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βούτυρο, κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τις φωλιές από φιδέ θρυμματίζοντάς τις ελαφρά με τα χέρια σας.

 

Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι ο φιδές να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και το κρασί. Αφήστε να πάρουν όλα μια βράση.

 

 

Προσθέτετε την πασάτα, την πάπρικα, το καγιέν, το πιπέρι και το αλάτι. Περιχύνετε με το ζωμό.

 

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βάζετε στο τηγάνι τις γαρίδες και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι ο φιδές να είναι μόλις ψημένος. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Η Αμαλιάδα του… Πολιτισμού

Η Αμαλιάδα, λέει, του πολιτισμού. Του Χριστοδουλόπουλου και των παρατρεχάμενων, των χορηγών της ασημαντότητας και των αυτοφωτογραφιζόμενων της αυταπάτης.

Τι είναι Δυτική Ελλάδα;

Η Δυτική Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός όρος. Είναι ένας τόπος με σώμα και ψυχή, με ρίζες βαθιές

Δείτε το κανάλι μας...