Γιαπωνέζικο κοτόπουλο σουβλάκι Γιακιτόρι

Υλικά

 

 

3 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλο

 

2 κ.σ. σοταρισμένο σουσάμι για γαρνίρισμα

 

8-10 ξυλάκια

 

 

Για τη σος

 

 

6 κ.σ. μίριν σος

 

4 κ.σ. σάκε

 

6 κ.σ. γλυκιά σόγια σος

 

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

 

1 κ.γ. πάστα τζίντζερ

 

Πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση και μετά σε κύβους.

 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.

 

Περνάμε το κοτόπουλο από τα ξυλάκια (τα οποία έχουμε φουσκώσει σε νερό). Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα της σος.

 

(Την υπόλοιπη σος τη βάζουμε σε ένα μπολ για σερβίρισμα και την υπόλοιπη για να αλείψουμε το κοτόπουλο πριν το σερβίρουμε).

 

 

Σκεπάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

 

Το ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά.

 

Όταν ψηθεί το αλείφουμε με τη σος, το βάζουμε σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με σουσάμι και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη σος.

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...