Τάρτα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη Βάση:

 

230 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο σε κύβους

1 κρόκο αυγού

90 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για τη γέμιση:

 

300 γρ. κουβερτούρα

125 γρ. βούτυρο

125 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. αβγά

125 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γλυκόζη

1 σφηνάκι λικέρ Metaxa

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

Για τη Βάση:

 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το μείγμα του αλευριού.
Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο παγωμένο νερό.

 

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

 

Για τη γέμιση:

 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

www.sidages.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...