Αχνιστή γλιστρίδα με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα

Υλικά

 

Μερίδες: 4

 

Για τη γλιστρίδα

 

500 γρ. γλιστρίδα, καθαρισμένη από τα σκληρά της κοτσάνια

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καραμελωμένα ντοματίνια

10 ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

3/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

 

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

 

Tips

 

Μπορείτε να προσθέσετε και σύγκλινο ή αντίστοιχο αλλαντικό κομμένο σε λεπτές φέτες.

 

Στο Μεξικό η γλιστρίδα μαγειρεύεται κοκκινιστή με χοιρινό. Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει σε αφθονία, συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες. Δοκιμάστε την αχνιστή με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα ως ζεστή σαλάτα.

 

 

Διαδικασία

 

Βήμα 1
Γλιστρίδα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2΄ το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 150 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να αχνίζει προσθέτουμε τη γλιστρίδα και την αχνίζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος.

 

 

Βήμα 2
Καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, καραμελώνουμε τα ντοματίνια ρίχνοντας μέσα όλα τα υλικά, για 3΄-4΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτο τη γλιστρίδα με ντοματίνια, φέτα και ωμό ελαιόλαδο.

 

 

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

 

 

www.olivemagazine.gr

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...