Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
½ κιλό ντομάτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. φέτα
500 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
Ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις στρώνουμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45’.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και την πιπεριά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και ψήνουμε μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια ελαφριά σάλτσα. Τη ρίχνουμε στις μισοψημένες μελιτζάνες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμα 45’.
Στη συνέχεια χτυπούμε το γιαούρτι με τα αυγά. Απλώνουμε πρώτα πάνω στις μελιτζάνες τη φέτα κομμένη σε κύβους και μετά το μείγμα γιαουρτιού. Βάζουμε λίγο φρεσκοκοπανισμένο ροζ πιπέρι και ψήνουμε για ακόμα 30’.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.