Υλικά
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια
6 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.
Βήμα 6
Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.