Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι

Για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων

 

 

 

Υλικά

 

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

2 αυγά χτυπημένα

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

2 κ. γλ. σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

1 κ. σ. ξύδι ρυζιού

1 κ. σ. κορν φλάουρ

1/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1 κ. σ. σάλτσα σόγιας

1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

3 κ. σ. καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο.

 

Βήμα 2

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.

 

Βήμα 3

Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό και μετά στο αλεύρι, καλύπτοντάς το καλά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο έτοιμο ταψί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

 

Βήμα 4

Ψήστε για 25 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου περίπου στη μέση του ψησίματος.

 

Βήμα 5

Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

 

Βήμα 6

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το ξύδι ρυζιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε το στο τηγάνι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Βήμα 7

Αφήστε τα όλα να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα πορτοκάλι και να δέσει η σάλτσα.

 

Βήμα 8

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.

 

Βήμα 9

Σερβίρετε με ρύζι και γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι (προαιρετικά).

 

www.newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Ζαχάρως, σε συνεργασία με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κα Βασιλική Παπαχριστοπούλου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ταξιδεύουμε…υγιεινά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως,

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...