To λαχταριστό πιάτο με κοτόπουλο που έφαγε τη θέση του κρασάτου κόκορα στη λίστα του Taste Atlas

Το Taste Atlas περιλαμβάνει ξανά ελληνικό πιάτο σε μια από τις νέες λίστες του.

 

 

Άλλη μια γαστρονομική διάκριση εξασφάλισε η χώρα μας κερδίζοντας μια θέση σε νέα λίστα του Taste Atlas για τα 20 καλύτερα πιάτα που περιλαμβάνουν κοτόπουλο για τον «κόκορα κρασάτο». Το TasteAtlas είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα χαρτογράφησης παραδοσιακών προϊόντων και πιάτων από όλο τον κόσμο.

 

 

Καταγράφει τοπικές συνταγές, παρασκευές, αξιολογήσεις και προτεινόμενα μέρη για δοκιμή, και χρησιμοποιεί βαθμολογίες και κριτικές για να συντάξει λίστες και χάρτες γεύσεων. Ο κόκορας κρασάτος κατάφερε να κερδίσει την 12η θέση, ένα πιάτο που σύμφωνα με την πλατφόρμα σερβίρεται κυρίως στο κυριακάτικο τραπέζι αλλά και σε ειδικές περιστάσεις όπως τα Χριστούγεννα.

 

 

Η συνταγή πρόκειται για την ελληνική παραλλαγή του διάσημου γαλλικού κόκορα κρασάτου και παρασκευάζεται με κόκορα, ελληνικό κόκκινο κρασί, κρεμμύδια, σκόρδο, ελληνικό ελαιόλαδο και διάφορα μπαχαρικά. Στην ίδια λίστα τις περισσότερες θέσεις κατείχαν η Τουρκία και η Ινδία, ενώ στην κορυφή βρέθηκε το «Piliç Topkapı» από την Τουρκία το οποίο πρόκειται για πιάτο που έχει τις ρίζες του στην οθωμανική γαστρονομική παράδοση, το οποίο πήρε το όνομά του από το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

Όπως γράφει το Taste Atlas, το τούρκικο πιάτο περιλαμβάνει κοτόπουλο, γεμιστό με ένα αλμυρό πιλάφι ρυζιού. Η γέμιση αποτελείται ένα γευστικό μείγμα από κουκουνάρια, σταφίδες, κρεμμύδια και διάφορα μπαχαρικά.

 

www.reader.gr

Διαβάστε Επίσης

Εποχή Ρότσα στον Αίαντα

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδα της Γαστούνης η παλιά μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού     Νέα εποχή για

Εύκολη επικράτηση της ΓΕΠ Πύργου

Εύκολη επικράτηση σημείωσε η γυναικεία ομάδα της ΓΕΠ Πύργου την Κυριακή, στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου, απέναντι στον Γυμναστικό Σύλλογο

Δείτε το κανάλι μας...