Η Ηλεία, γη της Αρχαίας Ολυμπίας και των ατελείωτων παραλιών, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει ιστορία, φύση και γαστρονομία. Κάθε γωνιά της κρύβει μια γεύση, μια παράδοση και μια ιστορία που περιμένει να τη ζήσεις.
Αρχαία Ολυμπία – Ιστορία και οινογευσία
Ξεκινήστε από τον ιερό τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, η περιοχή φημίζεται για τα οινοποιεία της. Δοκιμάστε κρασιά από ντόπιες ποικιλίες και συνοδέψτε τα με παραδοσιακά τυριά και ελιές.
Κατάκολο – Γεύσεις της θάλασσας
Στο γραφικό λιμανάκι του Κατακόλου, απολαύστε φρέσκα ψάρια, γαρίδες και χταποδάκι στη σχάρα με θέα το Ιόνιο. Η απλότητα των υλικών, το εξαιρετικό ελαιόλαδο και το λεμόνι απογειώνουν τις θαλασσινές λιχουδιές.
Η πεδιάδα της Ηλείας – Ο τόπος του λαδιού και της σταφίδας
Στην ενδοχώρα, επισκεφθείτε ελαιοτριβεία και σταφιδαποθήκες για να δείτε από κοντά πώς παράγεται το «μαύρο χρυσάφι» της περιοχής. Εδώ, θα δοκιμάσετε γουρνοπούλα σε πανηγύρια, ζυμαρικά φτιαγμένα στο χέρι και τραχανάδες που μαγειρεύονται όπως παλιά.
Κουρούτα και Κυλλήνη – Θάλασσα, ήλιος και καλοκαιρινά φρούτα
Οι αμμουδερές παραλίες είναι ιδανικές για ξεκούραση, αλλά και για να δοκιμάσετε το φημισμένο ηλειακό καρπούζι ή φρεσκοστυμμένο χυμό από ντόπια πορτοκάλια.
Γλυκό κλείσιμο με παστέλι και μουστοκούλουρα
Κανένα ταξίδι στην Ηλεία δεν ολοκληρώνεται χωρίς να δοκιμάσετε τοπικό παστέλι με μέλι και σουσάμι ή τα αρωματικά μουστοκούλουρα, που μοσχοβολούν φθινόπωρο και τρύγο. Η Ηλεία δεν είναι μόνο τόπος για να δεις· είναι τόπος για να γευτείς.
Από τον πολιτισμό της Ολυμπίας μέχρι τα γλέντια στα χωριά και τα ηλιοβασιλέματα στις παραλίες, κάθε εμπειρία συνοδεύεται από μια γεύση που μένει αξέχαστη.