Θλίψη στον Πύργο για τον θάνατο της Θεοδώρας Ντρέλλια

Βαρύ πένθος σκεπάζει την οικογένεια της Θεοδώρας Ντρέλλια, χήρας του Πλάτωνα Ντρέλλια, καθώς και ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Πύργου, μετά την είδηση του θανάτου της. Η «κυρά-Δώρα», όπως την ήξεραν όλοι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, αφήνοντας πίσω της μια πολύτιμη κληρονομιά αγάπης και προσφοράς. Η Θεοδώρα Ντρέλλια ήταν ένας άνθρωπος βαθιά αγαπητός, με ζωντανό πνεύμα και ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνική ζωή της πόλης.

 

 

Μαζί με τον σύζυγό της, Πλάτωνα Ντρέλλια, διατηρούσαν ένα μαγαζί στο κέντρο του Πύργου, το οποίο υπήρξε σημείο αναφοράς για πολλές γενιές. Καφενείο την ημέρα για τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και μπαράκι το βράδυ για τη νεολαία, αποτελούσε έναν ιδιαίτερο χώρο συνάντησης, όπου η κυρά-Δώρα και ο Πλάτωνας δημιούργησαν αναμνήσεις που παρέμειναν χαραγμένες στη μνήμη πολλών κατοίκων. Ο εγγονός της Αντώνης, σε μια συγκινητική ανάρτηση, αποχαιρέτησε τη γιαγιά του με λόγια αγάπης και νοσταλγίας.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήταν μια αποτύπωση του λαϊκού ΠΑΣΟΚ, στην ιστορική του εξέλιξη. Είχε μαζί με τον Πλάτωνα ένα μαγαζί με μυθικές διαστάσεις για τα παιδικά μου χρόνια. Καφενείο την ημέρα, μπαράκι τη νύχτα, με ροκ, punk και ό,τι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ήταν αυτή η γιαγιά με την οποία έκανα τις πρώτες ατασθαλίες μου, όπως εκείνη την πρώτη γουλιά μπύρας, ένα Σαββατοκύριακο κάποιο καλοκαίρι στη Σπιάντζα».

 

 

 

 

Η Θεοδώρα Ντρέλλια έζησε μια ζωή γεμάτη, με τον δυναμισμό και την αγάπη της να αγκαλιάζουν την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η απώλειά της αφήνει πίσω της ένα μεγάλο κενό, ενώ οι αναμνήσεις της θα ζουν για πάντα μέσα από τις ιστορίες και όσων τη γνώρισαν.

 

 

Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Α’ Κοιμητήριο Πύργου, όπου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα έχουν την ευκαιρία να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 15ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...