Αλλη μια αρνητική διαφήμιση της Ηλείας – Καλό το καβάλημα του καλαμιού αλλά πολλές φορές σπάει!

Τα όσα συνέβησαν χθες, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα όλων. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που περιοχή της Ηλείας γίνεται, για λάθος λόγους, θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Μία ακόμη αρνητική προβολή, οπωσδήποτε. Δεν είναι όμως τα όσα ειπώθηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του Πύργου, που οδήγησαν τους γονείς του άτυχου πιλότου να ξεσπάσουν και δικαιολογημένα.
Το χειρότερο απ’ όλα ήταν οι εμετικές δηλώσεις υποψηφίας του νυν δημάρχου για τους δύο πιλότους, που είπε “άρες μάρες κουταμάρες”, δείχνοντας βέβαια και το επίπεδο που την διακατέχει. Δηλώσεις που προκάλεσαν και δικαιολογημένα, πλήθος αντιδράσεων!
Ηθελε κι αυτή τα 15 λεπτά δημοσιότητας, του Αντι Γουόρχολ!

 

 

Για ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον δήμαρχο Πύργου. Οτι δεν μπορεί κάποιος να λέει ή να έχει καλέσει σε εκπομπή του κάποιους που καταφέρονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο και αυτό το πρόσωπο να μη το καλείς να πει την άποψή του. Τόσα χρόνια στη τηλεόραση, ποτέ δεν επέτρεψα να ακουστούν λόγια για κάποιον και να μη τον καλέσω, εφόσον ήθελε, να απαντήσει. Σε αυτό είμαι απόλυτος και στέκομαι δίπλα στον δήμαρχο… αλλά μόνο γι αυτό!

 

 

Ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να ένιωσε πολύ άσχημα, όταν στο τέλος, η παραγωγή της εκπομπής δημοσίευσε βίντεο με τα λόγια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο κι αν ο ίδιος προσπάθησε να τα αλλάξει. “Σας δώσαμε το λόγο χωρίς να έχουμε υποχρέωση”, είπε στους άτυχους γονείς ένας πρόεδρος ΔΣ που τυγχάνει να είναι και δικηγόρος!

 

 

Θα περίμενα, φυσικά, μετά το σάλο που ξέσπασε να είχε την ευθιξία, τουλάχιστον, να ζητήσει μια συγνώμη. Αλλά, όπως είπε κάποτε κάποιος, “που χάθηκε το φιλότιμο για να το βρουν”!
Καταλαβαίνω ότι ο δήμαρχος ήθελε να… προστατέψει τον συνεργάτη του, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να “τραβιέται και λίγο το αφτί” σε κάποιον που έχοντας μια θέση εκφράζονται ως Καίσαρας στους υπηκόους τους.

 

 

Ξέρετε κάτι; Όταν έχεις χάσει το παιδί σου δικαιολογείσαι να πεις, λόγω του πόνου που σε διακατέχει, και μια κουβέντα παραπάνω. Δεν δικαιολογούνται όμως οι υπόλοιποι να φέρονται σε γονείς που έχασαν το παιδί τους, με τέτοιο τρόπο.
Σε ένα δημοτικό συμβούλιο δικαιούται ο καθένας να λέει την άποψή του και οι καθήμενοι στα ψηλά έδρανα δεν δικαιολογούνται να εκφράζονται με λόγια του τύπου, “δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να σας δώσουμε το λόγο”. Έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους!

 

 

Ο Στάθης Καννής, πέρα από την άποψη που έχω για εκείνον ως πολιτικό πρόσωπο, είναι ένας ευγενής άνθρωπος. Πιστεύω – ή θέλω να πιστεύω – ότι θα κάνει το μνημείο που έχει υποσχεθεί. Άλλωστε, δεν είχε λόγο να υποσχεθεί κάτι, αν δεν το ήθελε, και τη στιγμή μάλιστα που ήδη είχε εκλεγεί δήμαρχος και απλά δεν είχε ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του.

 

 

Αλλά επειδή πιστεύω ότι είναι ευγενής θα πάρει και μέτρα κατά αυτών που αφ υψηλού βλέπουν τους πολίτες. Εκτός βέβαια και αν είναι πολιτικά δέσμιος απέναντι τους, οπότε θα προσπαθήσει, ότι συνέβη, να ξεχαστεί γρήγορα.

 

 

Ένας δήμαρχος, ένας οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις που κάνει, έχοντας στο νου ότι την όποια θέση κατέχει του την έδωσαν οι πολίτες. Απέναντι σε αυτούς υποχρεούνται όλοι οι αιρετοί να απολογούνται, κι επίσης υποχρεούνται πάντα να τους ακούν σε ότι έχουν να πουν.
Διότι καλό το καβάλημα του καλαμιού, αλλά πολλές φορές σπάει!

 

 

ΥΓ.: Νομίζετε πώς είναι τυχαίο ότι το θέμα με την εκπομπή της Ζήνας και όσα ειπώθηκαν, αλλά και οι εμετικές δηλώσεις της υποψήφιας απεκρύβησαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης;

 

 

ΥΓ.: Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Αντι Γουόρχολ, είχε πει την γνωστή φράση “Στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι για δεκαπέντε λεπτά”!

Διαβάστε Επίσης

Ηλεία: Αστυνομικές ειδήσεις

*Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από

πατήστε & διαβάστε το 15ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...