Δύο νέες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε Πύργο και Αμαλιάδα

Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τη βία, ειδικά όταν συμβαίνει μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, έναν χώρο που θα έπρεπε να είναι ασφαλής και στηρικτικός για όλα τα μέλη του. Στην τρομακτικά μακρά λίστα των υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο διάστημα, έρχονται να προστεθούν ακόμη δύο περιστατικά τα οποία σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές του Πύργου και της Αμαλιάδας.

 

 

Στο Πύργο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα μετά την καταγγελία της πρώην συντρόφου του. Η καταγγελία αφορά ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και δυσφήμηση.

 

 

Στην Αμαλιάδα, μία άλλη περίπτωση βίας έρχεται στο φως μετά την καταγγελία μιας μητέρας σε βάρος του γιου της. Η καταγγελία αφορά ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη, με τον γιο να κατηγορείται πως της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

 

 

Τα παραπάνω γεγονότα υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και επισημαίνουν την ανάγκη για περαιτέρω προσπάθειες ευαισθητοποίησης, πρόληψης και υποστήριξης των θυμάτων. Είναι απαραίτητο όλοι να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου η βία δεν θα έχει θέση.

 

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...