Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σοκάρουν την Ηλεία

Η Ηλεία συγκλονίζεται από τη σειρά τραγικών γεγονότων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτοντας τον σκοτεινό και συχνά αθέμιτο κόσμο της ενδοοικογενειακής βίας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες, σε διαφορετικές περιοχές του νομού, τρία περιστατικά βίας καταγγέλθηκαν στις αρχές.

 

 

Το πρώτο περιστατικό συνέβη προχθές σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπου ένας άνδρας συνελήφθη, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, διότι της άσκησε βία, χτυπώντας την στο πρόσωπο με σφαλιάρες και μπουνιές και την εξύβρισε.

 

 

Στο δεύτερο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην Αμαλιάδα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για απειλή, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κόρη της για εξύβριση.

 

 

Το τρίτο περιστατικό συνέβη σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα τον οποίο κατήγγειλαν δυο συγγενικά του πρόσωπα για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και εξύβριση.

 

 

Οι τοπικές αρχές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταγραφή και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ενώ ταυτόχρονα, οι φορείς κοινωνικής προστασίας ενισχύουν τις προσπάθειές τους για την παροχή υποστήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τις οικογένειές τους.

 

 

Η ενδοοικογενειακή βία παραμένει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα και απαιτεί συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του. Οι περιπτώσεις που έρχονται τελευταία στο φως στην Ηλεία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

 

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...