Έμφαση στη συμπερίληψη και στο σχολικό εκφοβισμό στο νέο βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου

Περιπετειώδες το νέο βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου !

 

 

Άλλοι λατρεύουν και άλλοι τρέμουν τις περιπέτειες. Η γνωστή συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου μάς συστήνει το νέο ήρωα του βιβλίου της “Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής”, ο οποίος δεν τα παρατάει όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει και δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια ζωή χαρούμενη. Στις μέρες μας η ιστορία του βιβλίου είναι πιο επίκαιρη καθώς τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού απασχολούν γονείς και παιδιά.

 

 

Το νέο βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός λίγο πριν μπει στην εφηβεία, καθώς υποφέρει και αγωνίζεται να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζουν κάποιοι συμμαθητές του. Ο Θοδωρής αποφασίζει να μην ενδώσει στην πίεση και να συνεχίσει να είναι χαρούμενος. Μέσα από αυτήν την περιπέτεια αφήνει πίσω τις ανθυγιεινές συνήθειες και να συνεχίζει το ταξίδι της ζωής του με μεγαλύτερη αντοχή και θετική διάθεση.

 

 

 

“Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής” παρουσιάστηκε στην εκδήλωση “Having Fun with Type 1” στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Bιβής Μπαλάσκας Χέντερσον για την ενημέρωση για το Διαβήτη τύπου 1 και γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής με την υποστήριξη του Ομίλου Βιοϊατρική, Bioiatriki+Nutrition και της Κλινικής Διαιτολόγου Αλίνι Κάλμον Σπανού. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο σχολείο Campion μίλησαν επιστήμονες που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας και ψυχολογίας, όπως o Παιδο- Ενδοκρινολόγος Dr Nίκος Κεφαλάς, η Παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κούη, η αθλητική δαιτολόγος Φωτεινή Αθανασοπούλου, η σύμβουλος ψυχικής υγείας Κατερίνα Παπαθανασίου, η ψυχολόγος Μαλαματένια Γιανναράκη και η ειδική Παιδοδιαιτολόγος Χριστίνα Μπάστα ενώ οι μικροί προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ευχάριστες δραστηριότητες και δοκίμασαν υγιεινά σνακ.

 

 

Το νέο βιβλίο “Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής” κέρδισε το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά “Τα Παιδιά μάς Μιλούν”, στα οποία περιλαμβάνονται και οι προηγούμενες εκδόσεις “Ποιος Πειράζει τη Χριστίνα;” και η “Η Γλυκιά Ιστορία του Χρήστου Χωρίς Ζάχαρη” όπου η συγγραφέας μεταφέρει με ευαισθησία τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά καθημερινά. Μέσα από αυτές τις ιστορίες, παιδιά και γονείς μπορούν να ανακαλύψουν τη σημασία της αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής με αισιοδοξία και δύναμη. Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο και στα Αγγλικά ενώ την όμορφη εικονογράφηση έκανε η Χρύσα Ρώμα.

 

 

Η Έφη Παναγοπούλου γράφει βιβλία, στίχους και θεατρικά για θέματα που απασχολούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες όλων των ηλικιών, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα και εστιάζοντας στην ευημερία και τη συμπερίληψη. Οι αναγνώστες θα μπορούν σύντομα να προμηθευτούν το βιβλίο των εκδόσεων ANTHOS MCE από τα βιβλιοπωλεία και να ταξιδέψουν στην περιπέτεια του Θοδωρή.

 

 

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...