Αμαλιάδα: Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για ληστεία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας ο 38χρονος κατηγορούμενος για ληστεία, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε χώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο Ι.Σ., κάτοικος Αμαλιάδας, απολογήθηκε χθες, κατηγορούμενος για το κακουργηματικό αδίκημα της ληστείας όπως του είχε αποδοθεί, που φέρεται να τελέστηκε σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας πριν από δύο σχεδόν δύο χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 2022.

 

 

Ειδικότερα, κατά το κατηγορητήριο, ο 38χρονος φέρεται το πρωί της 13ης Απριλίου του 2022 να επιτέθηκε σε βάρος 56χρονου, αφαιρώντας του χρήματα, με την απειλή ότι θα τον σκοτώσει. Ωστόσο, επειδή είχε παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και μετά το τέλος αυτής, ασκήθηκε σε βάρος του 38χρονου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ληστείας και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Αμαλιάδας, ενώπιον το οποίου οδηγήθηκε χθες από τους αστυνομικούς προκειμένου να απολογηθεί.

 

 

Μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί άρνησης της κατηγορίας, ο Ανακριτής Αμαλιάδας, με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αμαλιάδας, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 38χρονος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παραστάθηκε ο δικηγόρος Αμαλιάδας Διονύσης Ζησιμόπουλος.

 

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...