Δημήτρης Νικολακόπουλος για Θεόδωρο Λάμπρο: «Ήρεμη δύναμη στην ανάδειξη της ιστορίας μας»

*Επίσκεψη του Ηλείου Ιστορικού – Συγγραφέα στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού

 

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος όπου του έδωσε αντίτυπα της τέταρτης ιστορικής έκδοσης του Δήμου Πύργου με τίτλο «Φράγκοι και Βυζαντινοί στην Ηλεία» την οποία υπογράφει ο Ηλείος Ιστορικός.

 

 

Ο Θεόδωρος Λάμπρος στη συνάντηση με τον Δημήτρη Νικολακόπουλο αναφέρθηκε στις τέσσερις ιστορικές εκδόσεις που έβγαλε ο Δήμος Πύργου την τετραετία που πέρασε και τόνισε την ανάγκη η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον με ανάλογες εκδηλώσεις – πρωτοβουλίες τόσο από τη νέα Δημοτική Αρχή όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

 

 

Με την σειρά του ο κ. Νικολακόπουλος αφού συνεχάρη τον Θεόδωρο Λάμπρο για την συνεχή ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας ανέφερε ότι «Ο φίλος και Επιστήμονας Θεόδωρος Λάμπρος συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλει μέσα από το επιστημονικό του έργο την τοπική μας ιστορία. Είναι η ήρεμη δύναμη στην ανάδειξη της ιστορίας μας. Τον συγχαίρω για αυτή του την προσπάθεια και την αγάπη που έχει για την ιστορία και του εύχομαι δημιουργικό έργο στο μέλλον».

 

 

Με την σειρά του ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στον σκοπό αυτών των επισκέψεων που έχουν ως στόχο την ανάδειξη – προβολή της τοπικής ιστορίας και το μήνυμα ότι θα πρέπει οι Τοπικοί φορείς (Δήμοι – Περιφέρεια) να υλοποιήσουν δράσεις – εκδηλώσεις για την ανάδειξη και προβολή της πλούσιας ιστορίας της Ηλείας.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...