Πύργος-Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Δεν έχουν ξαναγίνει τόσα έργα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα”

Για το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής που συντελέστηκε, και συνεχίζεται, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μίλησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι η θητεία της δημοτικής αρχής Πύργου “σημαδεύτηκε” από τον κορονοιό και την ενεργειακή κρίση, κάτι που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη πορεία των δήμων της χώρας. Οχι όμως για τον δήμο Πύργου, που το έργο που εκτελέστηκε ή και συνεχίζεται, αποτελεί δείγμα οράματος, θέλησης και συνεχής προσπάθειας.

 

 

 

Τάκης Αντωνακόπουλος
Δήμαρχος Πύργου

 

 

Προχωρούν τα έργα με εντατικό ρυθμό. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί αρκετά σημαντικά έργα.
Ας συγκρίνουν κάποιοι το δικό μας έργο στην πρώτη μας θητεία με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με κορονοιό, ενεργειακή κρίση με τις τιμές να εκτινάσσονται στα ύψη κ.α., με τις δικές τους 4ετίες. Ο κ. Λιατσής είχε 3 θητείες και αυτοί που ήταν τα πρώτα βιολιά του Παρασκευόπουλου, ο κ. Καννής δηλαδή, ήταν δύο 4ετίες. Να συγκρίνουμε λοιπόν την πρώτη τους 4ετία με την δική μας; Δεν τους συμφέρει.

 

Σε μένα η πρώτη “επίθεση” που δέχτηκα ήταν γιατί δεν τους έδειχνε το Live Stream, ενώ τους εξηγούσα ότι για να γίνει αυτή η μετάδοση έπρεπε να έχουμε έγκριση για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, μέσα από μελέτη που υποβάλλαμε. Όσο δεν την είχαμε η μετάδοση ήταν παράνομη. Όχι αυτοί. Έκαναν καταγγελίες… τσάμπα μαγκιές όπως λέγεται στην απλή γλώσσα. Αυτό ήταν το πρώτο που ένωσε την αντιπολίτευση.

 

Το άλλο μεγάλο θέμα ήταν το 1.400. Θυμάστε τι γινόταν. Σκόνη, κατηγορίες, λάσπη, σενάρια, φαντασιώσεις, με αποτέλεσμα εμείς να πάμε στα κορυφαία δικαστήρια της χώρας, όπως στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και να δικαιωθούμε. Είχαν ενωθεί όλοι εναντίον μας. Άλλος μετά έβαλε για τις ΚοινΣΕπ χωρίς να έχει καταλάβει τι είναι αυτές. Μετά η αντιπολίτευση ενώθηκε γιατί βάλαμε εσωτερικό έλεγχο, κάτι που επιβάλλεται από το νόμο. Υπήρχε και μια περίεργη στάση του συλλόγου εργαζομένων που δεν ήθελε τον εσωτερικό έλεγχο. Όταν όμως οι δήμοι το έκαναν, εκείνοι έκαναν την πάπια. Δεν είχαν τι να πουν. Είχαν μάθει στο σκοτάδι, στη θολούρα; Δεν καταλαβαίνω. Αποκαταστάθηκαν οι πολλοί και ξεβολεύτηκαν οι λίγοι.

 

 

Ένα μεγάλο έργο λοιπόν ήταν το 1.400, που έγινε στον πρώην δήμο Ωλένης και στον πρώην δήμο Ιάρδανου. Αγροτικά έργα. Δεν είχε ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Το έργο έγινε κανονικά και με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Τη νομιμότητα την εγγυήθηκε ο ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όλοι οι φορείς ελέγχου.

 

Το κλειστό που ήδη το παραδώσαμε. Το γήπεδο μπάσκετ που ήταν κλειστό 6-7 χρόνια. Έγινε νέο παρκέ, νέες μπασκέτες, καινούργιο ουσιαστικά στάδιο με 600.000 ευρώ έργο. Δίπλα ξεκίνησε και πάει γρήγορα η εργολαβία 800.000 ευρώ το κολυμβητήριο. Τα λεφτά τα πήραμε από την περιφέρεια. Δώδεκα χρόνια ήταν κλειστό. Μετά είναι η Αγία Βαρβάρα που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Αναπλάσεις παντού για να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη. Ο Κούβελος είχε παραληφθεί και όταν ήρθαμε εμείς βρήκαμε κατσίκες εκεί που είναι το θέατρο. Εγκαταλελειμμένο. Στον Κούβελο βρήκαμε ένα διαλυμένο κτήριο στο οποίο κάναμε κάποιες εργασίες και το μετατρέψαμε σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, για ανθρώπους με αναπηρία. 70 άνθρωποι, μέσα από μία ΚοινΣΕπ που λέγεται Ηλίανθος, με επιστήμονες στην ειδική αγωγή, προσφέρει αναντικατάστατες υπηρεσίες.

 

Τεράστιο έργο αυτό, γιατί έχουμε ως κάντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Λεωφορεία ειδικά μεταφέρουν τους ανθρώπους, έχουν εκεί ένα πρόχειρο γεύμα, έχουν ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γυμναστές, υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ. Πρόκειται για έργο που υποστηρίζει τους ανθρώπους.

 

Δεν κάναμε παρεμβάσεις στο βουνό του Κατακόλου που κατέρρεε, 400.000 ευρώ εκεί; Δεν είναι μεγάλο έργο οι αναπλάσεις που έχουμε κάνει σε δρόμους του Πύργου; Δεν είναι μεγάλο έργο η ανάπλαση που ξεκινάει της ανατολικής πλευράς της πόλης, 1.400, που βγήκε ήδη ο προσωρινός ανάδοχος; Σε αυτά βάλτε τα αντιπλημμυρικά έργα, το σύστημα εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης με καταμέτρηση της κατανάλωσης για να είναι δίκαιη. Με σύστημα ανίχνευσης έγκαιρων βλαβών στο δίκτυο για να μη χάνεται το νερό και μια σειρά επεκτάσεων. Και εντάξαμε άλλη μελέτη 5 εκατ. Ευρώ και θα προχωρήσουμε σύντομα σε συμβασιοποίηση.

 

Άπειρες παρεμβάσεις και στα χωριά του δήμου μας. Στον Ελαιώνα η πλατεία που δεν είχαν, γίνεται η πλατεία στο Επιτάλιο, 75 χιλιάδες ευρώ, γίνεται η πλατεία στη Βροχίτσα, ξεκινάει η πλατεία 150.000 ευρώ στα Βυτιναίικα, άσφαλτος που έπεσε σε πολλά χωριά μας, οδοποιία επίσης στο Επιτάλιο και στο Ανεμοχώρι. Κάναμε λίφτινγκ σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται σε χωριά. Αντικαταστάσεις δικτύων, παρεμβάσεις σε γήπεδα. Σε όλα τα χωριά κάναμε κάτι. Κατασκευάζουμε υδατοδεξαμενές στην Βροχίτσα και στο Βούναργο. Παιδικές χαρές σε χωριά. Δεν έχουν ξαναγίνει τόσα έργα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 

 

Φροντίζουμε για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Πόσες εκδηλώσεις δεν κάνουμε με χιλιάδες συμμετοχές; Κάνουμε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και ο κόσμος συμμετέχει. Ιδρύσαμε το διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, με σημαντικές εκδηλώσεις να περιέχονται σε αυτό.
Τα καταστήματα της πλατείας δουλεύουν από τις εκδηλώσεις δυο φορές τον μήνα. Ο πολιτισμός είναι και οικονομία.
Αυτά κάνουμε και προσπαθούμε να είμαστε σε έναν βηματισμό με την αγορά. Μειώσαμε 50% τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και καταργήσαμε το τέλος Ερυμάνθου. Αξιοποιούμε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να δίνουμε δουλειά σε κόσμο που έχει ανάγκη.

 

Οι άλλοι γιατί δεν τα έκαναν αυτά, που τόσο πολύ κόπτονται για τους πολίτες; Απλά δεν σκέφτονταν τους πολίτες.

 

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...