“Φράγκοι και Βυζαντινοί στην Ηλεία”

2 ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς – Παρουσιάζεται η τέταρτη έκδοση του Δήμου Πύργου στην πλατεία του Δημοτικού θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ»

* Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 20:00

* Την έρευνα – συγγραφή υπογράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος

 

 

Την τέταρτη κατά σειρά ιστορική του έκδοση, με τίτλο «Φράγκοι και Βυζαντινοί στην Ηλεία» παρουσιάζει ο Δήμος Πύργου την Τετάρτη 19 Ιουλίου στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» και ώρα 20.00. Η παρουσίαση του βιβλίου είναι ενταγμένη στο 2 ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Την εν λόγω ιστορική έκδοση υπογράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος και αφορά μια πολύ ενδιαφέρουσα και συνάμα άγνωστη για πολλούς περίοδο της τοπικής μας ιστορίας.

 

 

Την εκδήλωση θα «ανοίξει» με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Παν/μίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Δρ. Παναγιώτης Λάττας, Δασάρχης Πύργου, ο Γρηγόρης Δρακόπουλος, Θεολόγος-συγγραφέας, ενώ σε βιντεο θα προβληθούν ομιλίες- τοποθετήσεις των: Δημήτρη Σταθακόπουλου, καθηγητή Παντείου- Οθωμανολόγος και Κώστα Λαμπρόπουλου-Δημοσιογράφου εφ. «Πελοπόννησος»-συγγραφέα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Δημητρόπουλος.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

 

Στο βιβλίο «Φράγκοι και Βυζαντινοί» καταγράφεται με λεπτομέρεια το πέρασμα των Φράγκων και Βυζαντινών από την Ηλεία, ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην περιοχή και τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα. Επίσης στην καλαίσθητη έκδοση γίνεται αναφορά στα τοπωνύμια, τα κάστρα, τους ναούς που άφησαν Φράγκοι και Βυζαντινοί στην περιοχή, αλλά και στους θρύλους γύρω από διάφορα γεγονότα και σημεία της περιοχής μας.

 

 

Επίσης στο βιβλίο γίνεται αναφορά στην μεγάλη προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, στο πέρασμά του από την Ηλεία και το ηρωικό του τέλος κατά την Άλωση της Πόλης στις 29 Μάϊου 1453.

 

 

* Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί τρεις ανάλογες εκδόσεις του Δήμου Πύργου σε μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, να καταγραφεί και αναδειχθεί η τοπική ιστορία, πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 7ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...