Με βιβλία και μουσική τελείωσε η σεζόν για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δεξαμενή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου το απόγευμα η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δεξαμενή», η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων για την περίοδο αυτή. Η λέσχη ανάγνωσης «Δεξαμενή αναγνώσεων» είχε καλέσει τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου να μοιραστούν βιβλία που αγαπούν. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν βιβλιόφιλοι από τον Πύργο αλλά και μέλη της Λέσχης Βιβλίου της Αμαλιάδας και της νεοσύστατης Λέσχης Ανάγνωσης Ζαχάρως.

 


 

 

Παρουσιάστηκαν βιβλία κυρίως λογοτεχνικά, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισαν «Ο Άκης στα όπλα» του Κυριάκου Ντελόπουλου, που διαδραματίζεται στην Αμαλιάδα την περίοδο της Κατοχής, το βιβλίο του σπουδαίου Αμαλιαδαίου συγγραφέα Μήτσου Αλεξανδρόπουλου «Αυτά που μένουν» καθώς και η βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου από τη Νεμούτα «Ο θάνατος του αστρίτη και άλλες ιστορίες», που διαδραματίζονται στην ορεινή Ηλεία. Παράλληλα, στο χώρο της Δεξαμενής λειτουργούσε έκθεση των βιβλίων που διαβάστηκαν από τη «Δεξαμενή αναγνώσεων» κατά τα έξι χρόνια λειτουργίας της.

 


 

Στο δεύτερο μέρος ένα από τα μουσικά σχήματα που στεγάζονται στη Δεξαμενή, η μπάντα «TANQUE Harmonica» (Νίκος Στεφανίδης, τρομπέτα και τραγούδι, Θανάσης Καραμπέτσος, κρουστά, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, κιθάρα και τραγούδι, Ελευθερία Μυλωνά, τραγούδι, και Γιάννης Δημητρακόπουλος, μπάσο) παρουσίασε δικές τους συνθέσεις αλλά και ελληνικά και ξένα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, γεμίζοντας την πλατεία της Δεξαμενής με ευφρόσυνες μελωδίες. Η βραδιά τελείωσε με ευχές για «Καλό καλοκαίρι» και κλείστηκε ραντεβού για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου της «Δεξαμενής» το φθινόπωρο.

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...