Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Βλάμη για τους πνευματικούς ανθρώπους της Επαρχίας Ολυμπίας

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρ. Βλάμη, τραπεζικού και προέδρου του Συλλόγου Ολυμπίων, με τίτλο: «Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑ στον ήσκιο του Επικούριου Απόλλωνα: Βιογραφίες Συγγραφέων-Έντυπα της πρώην επαρχίας Ολυμπίας».

 

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου σε συνεργασία του Συλλόγου Ολυμπίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας.

 

 

 

 

– Τον συγγραφέα και το κοινό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος τον συνεχάρη για την έκδοση που αποτελεί μια εμπεριστατωμένη 15ετή έρευνα για τους πνευματικούς ανθρώπους της Επαρχίας Ολυμπίας και της Τριφυλίας. Ένα πόνημα μέσα από το οποίο συστήνονται στον αναγνώστη πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει με λογοτεχνικά, ιστορικά και ερευνητικά κείμενά τους.

 

 

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος στον χαιρετισμό του: «Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο αλλά συγχρόνως γλαφυρό και λυρικό, όσον αφορά το ύφος του, έργο. Ο Πύργος έχει διαχρονικά “αιμοδοτηθεί” πολύ δυνατά από την επαρχία Ολυμπίας. Κυριαρχούν προσωπικότητες στον χώρο των γραμμάτων, του εμπορίου, της πολιτικής, που δεν είναι μόνο Ολύμπιοι στην καταγωγή αλλά και την ανατροφή».

 

 

 

 

Η εκδήλωση και οι ομιλητές

 

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο οικονομολόγος-διεθνολόγος και υπεύθυνος του γραφείου Ειρήνης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάνος Τριγάζης, ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, με τον οποίο ο συγγραφέας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

 

 

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Λεωνίδας Μαργαρίτης-Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Αθανάσιος Φωτόπουλος- Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Ζώρας- Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Κωνσταντίνος Βλάμης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο έχει αποσπάσει Α’ Βραβείο Βιογραφίας από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό του 2022.

 

 

Διαβάστε Επίσης

πατήστε & διαβάστε το 8ο τεύχος
Διαβάστε δωρεάν τα πρώτα κεφάλαια...
Δείτε το κανάλι μας...