Την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Υδρευσης υπέβαλλε σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο Παναγιώτης Χατζής, ο οποίος πλέον αναχωρεί -βάση της δήλωσής του- και από την παράταξη “Νέα Πορεία” του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, αλλά παραμένοντας ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Ο κ. Χατζής αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειές του να αναδείξει προβλήματα και να επιδείξει λύσεις, δεν μπορούσαν να γεφυρωθούν οι διαφορετικές απόψεις με τον ίδιο τον δήμαρχο και σε σχέση πώς αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.
Για τους… “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ”* καμία εντύπωση δεν προξένησε η παραίτηση του κ. Χατζή, την οποία αντιμετώπισαν μάλλον με χιούμορ. Ο ίδιος, απουσίαζε και από πολλές συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, κάτι που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του Γιάννη Λέντζα, τα οποία μάλιστα εμφανίζονται ως μια συμπαγής ομάδα.
Αλλωστε, είναι γνωστό πώς η θητεία του ως αντιδήμαρχος Υδρευσης δημιούργησε πολλά προβλήματα παρά έλυσε. Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τις απανωτές διακοπές νερών που υπέστη το περσινό θερμότατο καλοκαίρι κυρίως η Ανδραβίδα, κάτι που μας οδήγησε τότε να γράψουμε καυστικό σχόλιο, αφού οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν σφοδρότατες λόγω έλλειψης νερού εν μέσω καύσωνα;
Ηταν ο μόνος δήμος στην Ηλεία, στον οποίο δημιουργούνταν τόσες πολλές διακοπές νερού με την δικαιολογία των… έργων!
Τι δεν είπε ο Παναγιώτης Χατζής
Μπορεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος στην επιστολή του να λέει… διάφορα, αυτό που δεν λέει όμως είναι ότι με απόφαση δημάρχου από τις 27/3/2023, δηλαδή 4 ημέρες νωρίτερα της παραίτησής του, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είχε αποφασίσει την αντικατάστασή του και στην θέση του μπαίνει η Αλεξάνδρα Γιαννίτση ως άμισθη αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, έργων, Υδρευσης και Υδάτινων Πόρων με αρμοδιότητες στην Υδρευση:
Την ευθύνη και εποπτεία του τμήματος ύδρευσης,
την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες,
την εκπροσώπηση του δήμου στα δικαστήρια για θέματα αρμοδιότητάς του…
Ισως να έμαθε για την αντικατάστασή του και προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις!!!
*Στον Λουκά (24:13-32) βρίσκουμε την ιστορία της συνάντησης του Ιησού μετά τη σταύρωση με τον Κλεόπα κι άλλον ένα μαθητή στο δρόμο προς την Εμμαούς. Όταν τους ρώτησε ο Ιησούς γιατί ήταν σκυθρωποί, ο Κλεόπας τού είπε: «Σὺ μόνος παροικεῖς Ἰερουσαλὴμ καὶ οὐκ ἔγνως τὰ γενόμενα ἐν αὐτῇ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις;» (“You must be the only person in Jerusalem who hasn’t heard about all the things that have happened there the last few days.”)
Από εκεί έχουμε εμπνευστεί τη φράση οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, με τη σημασία «όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις». Είναι σωστή η αιτιατική· το αρχαίο ρήμα συντασσόταν με αιτιατική ή δοτική.