Θέματα γεωστρατηγικής σημασίας και άμυνας απασχόλησαν την συνάντηση της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κας. Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το πως προσαρμόζονται οι διεθνείς εξελίξεις στις αναδυόμενες απαιτήσεις όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή και στις προκλήσεις που αυτή θέτει για τη χώρα μας ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Φλώρο για το νέο κέντρο Αριστείας στην Κλιματική Αλλαγή και την Ασφάλεια του ΝΑΤΟ στον Καναδά, την συνεργασία με την χώρα μας και το πώς αυτό ευνοεί τα εθνικά συμφέροντα μέσα από το πλαίσιο της στρατιωτικής διπλωματίας και κινητικότητας.
Η τ. Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Στρατό για τις περιβαλλοντικές της δράσεις, αναφέρθηκε στην σπουδαία συνεισφορά των Ένοπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και τη διατήρηση της ασφάλειας της Χώρας μας ενώ εξήρε τον καίριο ρόλο τους καθώς δρουν αποτρεπτικά ως εγγυητές της σταθερότητας και της ειρήνης του Έθνους μας. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διαδραματίζουν, και εν καιρώ ειρήνης, σπουδαίο ρόλο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον μέχρις αυτοθυσίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Δρ. Αυγερινοπούλου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησαν για τις νέες εγκαταστάσεις της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) στην Ανδραβίδα και τους 11 εξομοιωτές (10 Αεροσκαφών και 1 JTAC) που διαθέτει, οι οποίοι σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από το προσωπικό του ΚΕΑΤ, σε συνεργασία με προσωπικό της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ για τον εξομοιωτή των Ελεγκτών Τερματικής Καθοδήγησης JTAC (Joint Terminal Attack Controller), μοίρα που σε συνδυασμό με την σύσταση του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, οδηγεί στην πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών απαιτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Επιπρόσθετα, αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και την βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των εκπαιδευομένων του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής στην Ανδραβίδα, παρέχοντάς τους αναβαθμισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση και προάγοντας την διακλαδική συνέργεια σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα καθώς και για την ενίσχυση της ΣΕΤΤΗΛ και την εξοικονόμηση πόρων για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.