Απάντηση περιμένει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε επιστολή που έχει στείλει με θέμα: “Εξασφάλιση σχολικών γευμάτων για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης”.
Σύμφωνα με την επιστολή, που υπογράφει ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, “παρουσιάστηκαν φαινόμενα όπου πολλοί μαθητές είτε δεν προσέρχονται κανονικά στο σχολείο λόγω αδυναμίας σίτισης στο σπίτι τους, είτε δεν έχουν κάποιο σπιτικό γεύμα μαζί τους, είτε δεν έχουν χρήματα ώστε να αγοράσουν κολατσιό από το κυλικείο του σχολείου”.
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας έστειλε αίτημα στον ΟΠΕΚΑ [Γραφείο Διοικήτριας και στη Δ/νση Οικογενειακών επιδομάτων] για ένταξη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα και όπως αναφέρει “παρακαλούμε για τυχόν ενέργειές σας”.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Λέντζα προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και με κοινοποίηση στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Μιχαηλίδου, καθώς και στο γραφείο του Γ. Γραμματέα Γ. Σταμάτη.
“Στα πλαίσια της δράσης που ανέπτυξε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας-Κέντρο Ενταξης Μεταναστών και τα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας για την από κοινού αντιμετώπιση του πολυπαραγοντικού προβλήματος της σχολικής διαρροής, σας μετεφέρουμε την έντονη ανησυχία μας.
Από την ενημέρωση που είχαμε από τους Διευθυντές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, παρουσιάστηκαν φαινόμενα όπου πολλοί μαθητές είτε δεν προσέρχονται κανονικά στο σχολείο λόγω αδυναμίας σίτισης στο σπίτι τους, είτε δεν έχουν κάποιο σπιτικό γεύμα μαζί τους, είτε δεν έχουν χρήματα ώστε να αγοράσουν κολατσιό από το κυλικείο του σχολείου.
Δεδομένου των διαβρωτικών συνεπειών της οικονομικής-ενεργειακής κρίσης, ο κίνδυνος για σχολική διαρροή και λόγου έλλειψης των σχολικών γευμάτων, είναι εμφανής, ειδικά στις πληθυσμιακές ομάδερς όπου υπάρχει δυσκολία στο να επενδύσουν γνωστικά και συναισθηματικά στη μάθηση.
Απευθύνω έκκληση και παράκληση για την εξασφάλιση σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου μας, από το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της επισιτιστικής κρίσης σε μαθητές, η οποία αυξάνει το κίνδυνο της σχολικής διαρροής”