Γαλλική τεχνική για κοτόπουλο σιγοψημένο στο φούρνο

Χρόνος: 5 ½ ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

 

Υλικά (για 5-6 άτομα)

 

 

1 μεγάλο κοτόπουλο, γύρω στα 2 κιλά, χωριάτικο καλύτερα

2-3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια

3-5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες

1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί

4-5 κλωναράκια θυμάρι ξεφυλλισμένα

3 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι ρίγανη

ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

 

Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνετε να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου, για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C.

 

 

Λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου και απλώνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε από πάνω, μαζί με τη δάφνη. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με το θυμάρι και το κοτόπουλο με τη ρίγανη. Ύστερα, προσθέτετε στο ταψί το κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 90°C και το ψήνετε στον φούρνο για 5-5 1/4 ώρες, μέχρι να ψηθεί σε βάθος (ελέγχετε αν είναι έτοιμο, μπήγοντας τη μύτη ενός μαχαιριού στο παχύ μέρος του στήθους του. Πρέπει να είναι άσπρο πέρα για πέρα, όχι ροζ).

 

 

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε το κοτόπουλο να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά και το ραντίζετε με το ζουμί του. Το σερβίρετε τεμαχισμένο.

 

 

Σημείωση: Μια γαλλική τεχνική που κάνει το κοτόπουλο εξαιρετικά τρυφερό και ζουμερό και με υπέροχη σάλτσα από κρεμμύδια που λιώνουν στο στόμα. Θέλει χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο.

 

 

xrysessyntages.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες από 60 γυναίκες Ρομά προχώρησαν σε γυναικολογικές εξετάσεις μέσω οργανωμένης δράσης των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Ήλιδας

Σε γυναικολογικές εξετάσεις -τεστ ΠΑΠ και προληπτικό έλεγχο- σε γυναίκες Ρομά που διαβιούν στις συνοικίες Παπακαυκά και Τσιχλεΐκων Αμαλιάδας,

πατήστε & διαβάστε το 19ο τεύχος
Δείτε το κανάλι μας...